İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Karacabey’de sportif başarı kıskandırıyor…

Bursa’nın her geçen gün gelişen ilçelerinden biri de Karacabey. Özellikle son kurulan TEKNOSAB, öncesinde Karma Deri Sanayi TOSAB’la beraber ilçenin cazibesi her geçen gün artıyor.

Özellikle önümüzdeki 25 yıl açısından değerlendirdiğimizde Karacabey ile Bursa’nın birleşmesi sürpriz sayılmamalı…

İşte bu noktada iki dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçesini geleceğe hazırlama anlamında gayret gösteriyor.

Bu minvalde 3 T prensibiyle icraatlarını sürdüren Özkan’ın bir başarısı var ki ilçeyi üst klasmana taşıdı.

O da sportif anlamda gelen başarılar.

Sadece tek branşta değil…

Birden fazla branşta gelen sportif başarıları ile Karacabey artık soğanı ile değil, TECO Karacabey Futbol Kulübü, Karacabey Belediyesi voleybol takımı, yine güreşçilerle önemli başarılar elde etmeye başladı.

Hatırlatmakta fayda var, futbol kulübü geçen yıl 1.ligin eşiğinden döndü, voleybolda çok kısa sürede 2.lige yükseldiler…

Şimdi aslolan ise bu başarıların sürekliliği ve sürdürülebilir olması.

Özkan, bu konuda yeni sporcular yetiştirme adına ilçedeki gençleri spora davet ediyor.

Birçok genç bu sayede filiz lisans çıkartarak spora başlamış durumda.

Öte yandan her hafta birbirinden değerli kulüplerle maç yapan Karacabey’i temsil eden kulüpler bu manada önemli spor kulüplerini de ilçede misafir ediyorlar.

Bu hafta sonu voleybol takımının rakibi Fenerbahçe Spor Kulübü idi.

Bu sayede bir faaliyet birden fazla başarı sağlanıyor.

Hem ilçenin tanıtımı gerçekleşiyor, hem bir sportif faaliyet gerçekleşiyor hem de gençlerin spora ilgisi artıyor.

Bize de bu başarıyı alkışlamak ve takdir etmek düşüyor…

 

Orhangazi Belediyesi’nde halk gününe yoğun ilgi

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın zor şartlarda oldukça başarılı bir dönem geçiriyor. Bu minvalde gerek Büyükşehir gerekse Ankara’dan önemli destek alarak ilçesine olmaz denilen yatırımları getirdi.

Öte yandan geçen ay içinde açılan gençlik merkezi ve ana kucağı ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da hem ilçeye hem de Aydın’a verdiği değerin göstergesi.

Bu yapılan çalışmaların yanı sıra Başkan Aydın’ın da ilçesindeki güler yüzü ve kapılarını açık bırakması ve halk gününde onlarla buluşması ilçe halkı karşısında kredisini de arttırıyor.

Her hafta Cuma günü toplumun değişik kesimlerinden ilçe halkı ile buluşan Aydın bu manada makamında ortalama en az 100’e yakın hemşerisini ağırlıyor.

Onlarla hem dertleşen hem sohbet eden hem de sorunlarına çözüm arayan Aydın’ın bu davranışı ilçede büyük takdir topluyor.

İlçe halkına kapılarının sürekli açık olduğunu ifade eden Aydın “Bizim görevimiz onların sorunlarına çözüm bulmak dertleri ile dertleşmek, iyi ve kötü günlerinde yanında olmak” dedi.

Biz de yakinen tanıdığımız mütevazi kimliği ile Aydın’ı ayrıca tebrik ediyoruz…

 

İki okul arkadaşı iki farklı ilçenin başkanı

Bu dönem belediye başkanı olarak seçilen, yapmış olduğu çalışmalarla ilçelerinde önemli çalışmalara imza atan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın ortak özellikleri var.

O da her ikisinin de yatılı olarak Bursa Erkek Lisesi’nde aynı dönemlerde okuması, okul arkadaşı olması.

Kader ikisini daha sonra aynı siyasi partide buluşturuyor ve başkan yapıyor.

Bize de yazmak düşüyor…

HABERLER