İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Karakoç’tan Bozbey’e sorular

Pazar günü MHP Nilüfer İlçe teşkilatının 14. olağan kongresi vardı. Bizler de kongreyi yerinde izledik.

Tek adaylı kongre olduğu için kulis anlamında yazacağımız en önemli detay heyecan ve coşku idi.

Bu coşku içerisinde güven tazeleyen MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç’un önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Emir Koop ile ilgili sorduğu sorular var ki akılları karıştırmadı desek yalan olur.

İşte o sorular:

– Kamuoyunda tartışmalara konu alan kooperatif arsalarının satışı hangi yılda gerçekleşmiştir?

– Elde edilen arsaların imar ve plan uygulama süreçleri nelerdir?

– Emir Koop’tan 4 ayrı kooperatif kurularak alındığı iddia edilen arsa ne kadar tutarla alındı ve satış bedelinin ödemesi nasıl yapıldı?

– Arsanın Emir Koop’tan satın alınması için kurulan kooperatiflerde akrabalarınız var mı?

– Satılan arsa ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapan Perçem İnşaat AŞ’nin ortakları kimlerdir? Bu şirket ile sizin de ortaklığınız var mıdır? Ve anlaşma oranı nedir? (Karakoç’un iddiası bu oran yüzde17)

– Emir Koop’un kuruluş amacının orta halli vatandaşlarımıza konut üretmek olduğunu biliyoruz. Siz ve yakınlarınız orta halli vatandaş kategorisine mi giriyorsunuz?

Karakoç soruları Millet İttifakı’nın son yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Bozbey’e sordu, bakalım Bozbey nasıl yanıt verecek?

Bekleyip, takip edelim…

ANADOLU GÜVENLİK KORUCULARI VE ŞEHİT AİLELERİ KONFEDERASYONUNDAN KERKÜK ÇIKIŞI

Özellikle son zamanlarda dikkat çeken konulardan biri de Kerkük’te yaşanan sorunlar.

Hedef belli, buradaki Türk nüfusuna mobbing ve her türlü baskı uygulayarak Türkleri başka yerlere göçe zorlamak.

Gönül coğrafyamız içerisinde yer alan Musul ve Kerkük’le ilgili olarak Bursa özelinde sivil toplum kuruluşları da harekete geçiyor.

Bu minvalde önceki gün Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Akar da bir açıklama yapmış.

İşte o açıklama:

“Tarihin en şerefli ve dünyaya adaletle hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı olmakla beraber ecdadımızın geniş coğrafyasında onun himayesinde ve tebaasında olmuş tüm milletler bizim soydaşımız, kandaşımız ve kardeşimizdir.

Bu nedenle Türk adı geçmiş ecdadımıza her alanda bağlılığını haykıran soydaşlarımızın gönlümüzde yerleri her zaman ayrıdır.

Asırlardır coğrafyamızda devam edegelen fitne tohumu ekici şer odaklarının son günlerde Kerkük’te soydaşlarımıza oynamaya çalıştıkları oyunun farkındayız.

En yüksek sesimizle haykırıyoruz. Kerkük Türk’tür, ebediyen Türk olarak kalacaktır. Şer odakların ektikleri fitne tohumları beyhudedir, Türkmen kardeşlerimizin ve Kerkük’ün her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Gerçekten de öyle, Musul ve Kerkük her zaman Türk olarak kalmalı

 

HABERLER