İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kestel’in borcu ve dönüşümlü başkan yardımcılığı

Bursa‘da son yıllarda siyasetin her kademesinden geçip milletvekilliği ve belediye başkanlığı gibi seçilmiş makamlara gelen politikacı yok denecek kadar az.

Son seçimlerde istisna olarak, gençlik kollarından başlayıp önce ilçe yöneticisi, ardından il ve sonunda il başkan yardımcısı görevine gelen, sonrasında partisi tarafından belediye başkan adayı gösterilen ve seçilen isimlerden biri Ferhat  Erol...

Önceki gün yerel seçimler sonrası işbaşı yapan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol‘a hayırlı olsun ziyaretine gittim. Tabiri caiz ise makamı arı kovanı gibi.

Ziyaretçinin biri gidiyor diğeri geliyor. Halk günü önerimize de “kapımız 24 saat açık, biz burada olduğumuz sürece randevuya gerek yok” diye yanıt verdi.

Yine özellikle bir başka konu imarla ilgili idi.

Orada da komisyona gelen “dosyanın üzerini, isim kısmını kapatın; ona göre karar verin” diyerek imar komisyonu arkadaşlarına tavsiyede bulunmuş.

Bu da ön yargıları kaldırmak adına oldukça önemli.

Kişinin mevki ve makamına göre karar verilmesin demek, diğer bir ifade ile.

Bence de oldukça doğru bir karar…

Yine belediyenin borcunun 211 milyon TL olduğunu, işten çıkarmalar olduğunu, yine geçici 128 personelle de yakın bir tarihte yolların ayrılacağını da Erol’dan öğrendik.

Bu arada iş akdi feshedilen personel için de Erol, özel sektörle işbirliği içerisinde, iş bulma noktasında da ayırmak zorunda kaldığı çalışanlarına yardımcı oluyor.

Bu detayı da aktarmış olalım.

Bunu yanı sıra onu kendisinden duymadık, fakat belediyedeki siyasi başkan yardımcılarının dönüşümlü olarak görev yapacağını, daha doğrusu seçilen meclis üyelerinden atanan başkan yardımcılarının görevlerini bir sene sonra başka meclis üyesine devredeceğini bizlerle paylaştılar.

Erol’un en büyük avantajı bölgenin sanayicilerle iç içe olması.

Bu arada Soğuksu bölgesi ile ilgili gelişmelerin de yaşandığı bir süreçte gözlerin hem Erol’a hem Kestel’e çevrildiği de bir gerçek.

Bakalım bu süreç sonunda nasıl bir karar çıkacak?

Bekleyip, takip edelim.

Bize düşen Erol’a görevinde başarılar dilemek.

 

 

HABERLER