İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Orhangazi’de Bekir Aydın’dan TARIM AŞ hamlesi

Mevcut ilçe belediye başkanları içerisinde en tecrübeli olan iki isimden biri Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın.

Önce ilçe yöneticisi, ardından belediye meclis üyeliği – hem ilçe hem de büyükşehir – sonrasında ise belediye başkanlığına seçilmiş bir isim.

Bu dönem de Orhangazi halkı tarafından ikinci kez başkan seçilen Aydın’ın yeni dönemdeki projelerini merak ettim, kendisini önceki gün makamında ziyaret ettim.

Kendisi ile konuşmamızda edindiğim bilgiler yeni dönemin şifreleri neler sorusuna da yanıt niteliğindeydi.

Malum, geçen dönem borcuyla kamuoyunda adı uzun süre anılan, yapmış olduğu akıllı projeler ve tasarruf tedbirleri ile Orhangazi Belediyesi’nin borç yükünü oldukça hafifleten Aydın, bu dönemde Orhangazi’de belediye olarak kurduğu Tarım AŞ ile ses getirecek projeler için düğmeye basmış durumda.

Bir taraftan belediye tarafından kurulan Tarım AŞ üzerinden ilçenin siyah altını olarak nitelendirebileceğimiz zeytinin her şeyinden faydalanmaya yönelik projelere başladı bile.

Zeytinin hem zeytinyağı hem yiyecek kısmından faydalanmayı herkes biliyor.

Fakat Aydın, zeytinin yapraklarından ve çekirdeklerinden de faydalanmayı düşünüyor.

Özellikle içerisinde bulunan oluripen maddesi ile zeytinin kanserle savaşan bir bitki olduğu biliniyor. Keza yaprağının da aynı zamanda karaciğer ve şeker düzenleyici olduğu birçok bilimsel  çalışmada incelenmiş, makalede yazılmış.

Çekirdeğinin tozu da viral hastalıklar da kullanılıyor.

İşte Aydın, zeytinin bu özelliklerinden faydalanmak istiyor.

Zeytinyağı için de özellikle hediyelik bazda, 100-250-500-1000 gramlık özel hediyelik ambalaj tasarımı yaptırarak Orhangazi Belediyesi’nin zeytin ve zeytinyağını başta internet üzerindeki satış kanalları ile tüm ülkede görmek mümkün olacak.

Sadece bu kadar da değil…

Zeytin yapraklarından faydalanarak ekstrat ve sallama çay olarak piyasaya sürmeye hazırlanan Aydın bu konu ile ilgili olarak da  İPAD ve BEBKA, AB projelerinin de hazırlığını bitirmek üzere.

İlçede kivi üretimi ile ilgili de farklı çalışmalar yapacak olan Aydın, kurutulmuşu başta olmak üzere kiviyi değişik şekilde Orhangazi Belediyesi’nin güvencesi ile tüketiciyle buluşturmak istiyor.

Bunun yanı sıra Keramet‘e bungalov tipi evler yapılırsa kaplıca turizmi de gündeme gelir.

Bu da belediye için önemli gelir kaynağı olabilir.

Benim kanaatim, yaz aylarında, yüzde 55’i Orhangazi sınırlarında olan İznik Gölü kenarı için de farklı bir proje üretilebilir. En azından yap işlet devret modeli ile 100 yataklı otel yapılabilir. İlerleyen süreçte belediyeye kaynak getirebilir…

Belki de bu dönem zeytini Gemlik’e, gölü de İznik’e kaptıran Orhangazi, bu pazardan gerçek hakkını alarak atılım yapacak.

Benim kişisel kanaatime göre, önümüzdeki süreçte yapacağı farklı projelerle Aydın’ın hem Bursa’da hem Orhangazi’de ses getirmesi sürpriz olmaz.

Bize de düşen Bekir Aydın’a yeni dönemde başarılar dilemek…

HABERLER