İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Osmangazi’nin Hisar Projesi Bursa turizmini uçurur

Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların anlatıldığı toplantıyı izinde olmamıza rağmen takip etme olanağı bulduk.

Hisar’da gerçekleştirilen toplantı oldukça önemliydi…

Çocukluğumuzun geçtiği mahallede hem anılarımız film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti, hem de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın gayretleri.

Göreve seçildiği ilk günden itibaren Dündar, bu bölge için özel gayret gösteriyor.

Malum, tarihi bölgede iş yapmak deveye hendek atlatmak gibidir.

Bir tarafta Anıtlar Kurulu, diğer tarafta istimlak çalışmaları, ardından proje çalışması, nihayetinde iş yapacak müteahhidi bulmak.

Bir de tarihi eser müteahhidi bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi bir şey.

İşte bunların hepsini başaran Mustafa Dündar, bu bölgede nereden nereye geldiklerini anlattı.

Bölge yakın bir tarihte kabuk değiştirecek.

Kabuk değiştirirken de birkaç konuya değindi.

Onlar içerisinde, bu değişim gerçekleşirken “nereleri ticaret alanı olacak, nereleri ticaret alanı dışında kalacak” sözleri oldukça önemli idi.

Asıl bunun üzerinde durulması gerekiyor.

Aslında üzerinde durulması gereken konulardan biri de bizim küçüklüğümüzde bayram yeri olarak geçen bölgede geçmişte kurulan bayram yerinin sembolik olarak yılda birkaç kez kurulmasına Osmangazi Belediyesi ön ayak olursa nasıl olur.

Bu yapılamıyorsa o bölgenin sokaklarına, başta geçmişteki bayram yerleri olmak üzere o mahallelerde yaşamı anlatan fotoğrafları uygun yerlere koyulması durumunda yaşayan müze tanımı ile örtüşür diye düşünüyorum…

Yine Başkan Dündar’ın projeye Çakır Hamam’ı ilave etmesi de büyük cesaret. Buradaki kamulaştırma bedelini düşündünüz mü, pandemi dönemini de hesaba kattınız mı, Başkan Dündar ve ekibi alkışı fazlası ile hak ediyor…

KELES BELEDİYESİ TEARÇE BELEDİYESİ’NE TARIMI ÖĞRETECEK

Bursa’nın dağ ilçelerinden biri olan Keles Belediyesi’nde Başkan Mehmet Keskin’in çalışmalarını yakinen takip ediyoruz.

Kıt bütçelerle Keles’te önemli işler başarıyor.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile koordineli çalışması sonunda ilçenin birçok önemli sorunları hallolmuş durumda.

İşte bu noktada son altyapı yatırımları da bunun örneği.

Keza Kocayayla’da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılan bungolov tipi evler ile ekoturizm harekete geçmiş durumunda.  Ekoturizmin faydaları da yavaş yavaş görülmeye başlanmış durumda.

Bundan dolayı da bu sezon evlerde rezervasyonlar yaklaşık 6 ay önceden yapılıyor. Doluluk oranı yüzde yüz.

Darısı diğer ilçelerimize…

Bir de Kocayayla’ya yapılan göletle de sulama durumu hallolmuş durumda.

Bunların yanı sıra bir de bu dönem kardeş belediye noktasında önemli adımlar atıldı. Kuzey Makedonya’nın Tearçe Belediyesi ile başlayan dostluklar iş birliğine dönüşmek üzere.

Ekim ayı içerisinde Keles Belediyesi’nden gidecek bir heyet Tearçe Belediyesi’ne tarımsal ürün yetiştiriciliği noktasında tecrübelerini paylaşacak.

Ya da biraz daha geniş kapsamda ifade edecek olursak; tarım, hayvancılık, çiftlik alanlarında özellikle eğitim ve üretim faaliyetlerinde özel önem taşıyan birçok konuda destek verecek de diyebiliriz.

Bizler de Mehmet Keskin ve ekibini bu çalışmalarından dolayı ayrıca tebrik ediyoruz.

MHP NİLÜFER’DE KONGRE ZAMANI

Bursa özelinde kongre sürecine devam eden siyasi partilerden biri de MHP. Bu minvalde MHP’de bugün iki ilçenin kongresi gerçekleşecek.

Yıldırım ve Nilüfer ilçe kongrelerini gerçekleştirecek MHP bir anlamda da yerel seçimler öncesi hazırlıklarını tamamlamış olacak.

Tek adaylı gidilecek kongrelerde mevcut başkanlarının güven tazeleyeceğini söyleyebiliriz.

Bu arad,a Nilüfer İlçe Kongresi’nde İsmet Büyükataman’ın Yıldırım İlçe Kongresi’nde Fevzi Zırhlıoğlu’nun divan başkanı olması bekleniyorum.

Bizler de şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

 

HABERLER