İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Şirketlerde atamalar devam ediyor…

Mustafa Bozbey Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından şirketlerde atama rüzgarı devam ediyor.

Şu ana kadar Tarım AŞ Genel Müdürlüğüne Sedat Akar, BURULAŞ Genel Müdürlüğüne Fahrettin Beşli, Jeotermal AŞ Genel Müdürlüğüne Erman Aydıngün, BURKENT Genel Müdürlüğüne İnan Keser atandı.

Öncelikle şunu da ifade etmek gerekiyor. Bu atamaların resmiyet kazanması için şirketlerin genel kurulunu yapması gerekiyor.

Belediye iştiraklerinde genel müdür atamaları ve görevden almalar şirket yönetim kurulu kararı ile gerçekleşiyor…

Bu noktada henüz ataması yapılmayan kulislerde farklı isimlerin dolaştığı iki şirket var. Onlardan ilki BURFAŞ AŞ.

Hali hazırda Genel Müdürlük görevini şu ana kadar oldukça başarılı işler yapan Ömer Furkan Banaz üstlenmiş durumda.

Muhtemelen Bozbey, Banaz ile devam etmeyecek. Kulislerde Yalçın Işıkyıldız ismi ön plana çıksa da son günlerde Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ali Togan‘ın ismini de duyar olduk.

Yaklaşık 50 yıldır yiyecek ve içecek sektörünün içinde bulunan Togan aynı zamanda herkesle sıcak dostluklar kurabilen bir isim.

Partinin mahalle örgütlerinden başlayan siyasi yaşantısının ardından iki dönem ilçe başkanlığı yaptı, son yerel seçimlerde ön seçimlerde en yüksek üçüncü oyu alarak meclis üyeliğine Yıldırım’dan seçildi.

Şu anki İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da önceki yıllarda Togan’ın yönetiminde sayman olarak görev yapmıştı.

Togan’ın bu göreve atanması durumunda işini layığı ile yapacağını düşünüyoruz.

Öte yandan işini layığı ile yapacağını düşündüğümüz isim daha doğrusu devam ederse BESAŞ’a katkı koymaya devam eder dediğimiz isim BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen.

Yarın genel kurulu gerçekleşecek BESAŞ’ta yeni yönetim kurulu belli olacak. Şirketin kendi içinden çıkan tek genel müdür ve aynı zamanda ziraat mühendisi Hakkı Gülşen’le ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacak?

Onu da yarın öğrenmiş olacağız.

Şimdiden hayırlı olsun…

 

Yerel Bakış’ın konuğu Şahin

Yaklaşık 8 yıl aradan sonra Nilüfer’de CHP İlçe Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Özgür Şahin, sonraki süreçte ilçede partisinin hem oyunu hem de belediye meclis üye sayısını arttırdı.

Şahin’in yeni döneme ilişkin düşüncelerini konuşacağımız program bugün 15.00’te Norm Haber ekranlarında yayınlanan Yerel Bakış programında.

Programımızı www.normhaber.com başta olmak üzere tüm sosyal platformlardan izleyebilirsiniz.

 

Bahadır İYİ Parti’den istifa etti

Cumartesi günü genel kongresini gerçekleştiren İYİ Parti’de Akşener dönemi sona erdi,

Müsavat Dervişoğlu dönemi başladı.

Yeni dönemle beraber Bursa’da istifa haberi gelmeye başladı. İYİ Parti’de İl Başkanlığı ve GİK Üyeliği gibi görevler üstlenen Dr. Yahya Bahadır partisinden ve tüm görevlerinden istifa etti. Bakalım bu istifalar devam edecek mi?

Bekleyip, takip edelim…

HABERLER