İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Tanır rotayı Osmangazi’ye mi kırdı?

AK Parti’de yerel seçim hareketliliği devam ediyor. Önceki gün (Cuma günü) koordinatör Milletvekili İsmail Kaya Bursa’ya gelerek ilçe ve belediye başkanları ile gün boyunca görüştü, fikirlerini aldı.

Bazı isimler devam etmek isterken bazıları başkan adaylığı için izin istediler. Belki bazıları da müsaade isteyerek siyasete virgül koyacaklar.

Bazı isimler de belki klasman atlamak istiyor…

Klasman derken bulunduğu belediyeden bir üst belediyeye başkan adayı olmak istiyorlar.

Onların kim olduğunu da ilerleyen günlerde kaleme alırız.

Ama siyaseten yakın tanıdığımız bazı isimler Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın klasman atlamak istediğini söylüyor.

Bu dönem Kestel’de yapmış olduğu sosyal projeler başta olmak üzere, Kestel’in vizyonuna katkı koyan projeler geliştiren ve yaşama geçiren üstüne üstelik 1 TL’lik ekmek projesi ile Türkiye’nin en ucuz ekmeğini üreten ve satan Tanır’ın Osmangazi’ye yakışacağını söyleyen isimlere rastladık.

AK Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimlerde de üç dönem kuralını işletmesi durumunda Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’ın nasıl karar vereceğini bilmiyoruz.

Ama bugünden bildiğimiz yerel seçimlerde aday adaylığı sürecinin oldukça hareketli geçeceği.

Bakalım Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır mimar kimliği ile rotasını gerçekten yaşadığı ilçe Osmangazi’ye kıracak mı?

Ya da Kestel’de mi devam etmek isteyecek?

Bekleyip, takip edelim…

 

***

Dündar Filibe’de aşure dağıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Adriyatik’ten Orta Asya’ya kadar coğrafyada yaşayan Türk-İslam ve akraba topluluklara olan ilgisini biliyoruz.

İmkanlar dahilinde her zaman yanlarında olmaya çalışıyor.

Kimi zaman aşure etkinliği yapıyor, kimi zaman sünnet organizasyonu, kimi zaman iftar, kimi zaman o yörenin ezgilerini Bursalılarla buluşturuyor.

İşte bu imkanlar dahilinde içinde bulunduğumuz Muharrem ayında da aşure etkinliğinde Balkan coğrafyasında Dündar yine elinden geleni yapıyor.

Bu minvalde cuma günü Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Filibe Bölgesinde Cuma namazına müteakip yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleşti.

Aşure dağıtımına Müslüman Türklerin yanı sıra Bulgar vatandaşlarının da yoğun ilgi gösterdiğini öğrendik.

Aşure dağıtımında ata ocağı Yunanistan’da tatilini geçiren Dündar’ın çocukluk arkadaşı değerli dostumuz Eczacı Ali Ömeroğlu da Yunanistan’dan eşi ile beraber gelerek Dündar’ın elinden aşure yemiş.

Bize de Allah kabul etsin demek düşer.

HABERLER