İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’dan sahur mesaisi

Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor: Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın gayretlerini, ilçesi için çalışmalarını takdir edenlerdeniz.

Bu bağlamda her fırsatta her kapıyı çalıyor.

Her zaman her ortamda benim iki ilçe başkanım, iki il başkanım, 13 milletvekilim var, diyebilecek kadar da mütevazı.

Öte yandan, havayolu ile Bursa’ya gelen ya da Bursa’dan giden bakan ve bakan yardımcılarını havaalanında karşılayarak, ilçesinde misafir eden bir başkan portresi ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor.

İlçeye kazandırmaya çalıştığı Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi de onun bu dönemki en önemli çalışmalarından biri olacak.

Bu minvalde önceki gün de ilçesi için komşu ile sahura giden Davut Aydın, burada aslen Bilecik Gölpazarlı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü.

İlçesinin dört ana caddesinde yer alan enerji hatlarının yerin üstünden yerin altına alınması isteğinde bulunan, konuyla ilgili dosyasını da Bakan Dönmez’e teslim eden Aydın’a Enerji Bakanı’ndan destek sözü geldi.

Aydın, Bakan Dönmez’e ayrıca Türk Bayrağı plaket hediye etti.

Bizler de mesaisini gece ve gündüz ilçesi için harcayan Başkan Davut Aydın’ı tebrik ediyoruz.

BURULAŞ’TA ANONS SÜRPRİZİ

Yazılarımızı takip edenler bilir. 23 Nisan tarihinde yayınlanan köşe yazımızda BURULAŞ Genel Müdürü M. Kürşat Çapar’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilk ve ortaokul öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olmasını önermiştik.

Belki bu yıla yetişmedi.

Muhtemelen önümüzdeki milli bayramlarda bu önerimiz özellikle BURULAŞ’a ait otobüslerde ve hafif raylı sistemde uygulanacaktır.

Bu arada, 23 Nisan’da BURULAŞ’ın yapmış olduğu güzel bir farkındalık çalışması vardı. O gün metro istasyonlarındaki anonsları minikler gerçekleştirdi. Uyarıları onların sesiyle dinlemiş olduk.

Bu da günün anlamına hitaben güzel bir çalışma idi.

Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Neticede çocuklarımız bugünün küçükleri, yarının büyükleri.

AK PARTİ’NİN İFTARI 30 NİSAN’DA, BAYRAMLAŞMASI İLK GÜNDE

Pandeminin yavaşlaması ile beraber iki yıldır gerçekleşmeyen iftarlar bu sene kaldığı yerden devam ediyor. Bu bağlamda kentimize muhalefet partilerinin genel başkanlarından yoğun bir ilgi vardı.

Hal böyle olunca AK Parti’nin iftarının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu idi.

O tarih de belli oldu.

AK Parti’nin iftarı bu hafta sonu, 30 Nisan 2022 Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde fuaye alanında gerçekleşecek.

İftara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tele konferans sistemi ile katılacağını duyurmuş olalım.

Öte yandan, AK Parti ile ilgili bir başka gelişme ise bayramlaşma tarihi ile ilgili. AK Parti’nin bu yıl bayramlaşması bayramın birinci günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğleden sonra gerçekleşecek.

Bu ayrıntıyı da bu köşeden paylaşmış olalım.

DEVA YILDIRIM’DAN ÜYE ATAĞI

Yeni kurulan siyasi partiler kendilerini seçmene anlatıp üye kayıtlarına devam ediyor. O siyasi partilerden biri de Demokrasi ve Atılım Partisi.

Bursa’da üye kampanyası gerçekleştiren DEVA teşkilatlarından biri de Şener Temur’un ilçe başkanı olduğu Yıldırım İlçe Teşkilatı.

Önceki gün telefonla görüştüğüm Temur’a yapmış olduğu çalışmaları sordum. O da “Ramazan ayı boyunca her akşam ilçe sınırlarımızda farklı istasyonlarda 250-300 arası pide dağıtıyoruz. Bununla beraber aynı torba içerisinde vatandaşlarımıza su ve hurma ikramımız oluyor. Bu sayede her akşam en azından bin 500 civarında insanımızın evine misafir olmuş oluyoruz. Bir yandan da üye kayıt çalışmalarımız devam ediyor. Şu an üye sayımız binli rakamları geçti, bunun yanı sıra gönüllü sayımızda da ciddi oranda artış oldu.” dedi.

ÇELİK’TEN İFTAR

Bu Ramazan döneminde gerek iftar gerekse sahur programlarında en fazla gördüğümüz isimlerden biri de önceki dönem bakanlarımızdan Faruk Çelik.

Bakan Çelik, davet edildiği birçok iftar ve sahur programına katılmak için özel gayret gösterdi.

Bu minvalde Çelik, 24 Nisan Pazar akşamı Merinos Tren İstasyonunda dostlarıyla iftar davetinde buluştu.

Çelik’in davetine yoğun ilgi oldu.

Sevenleri iftar davetine katıldı.

HABERLER