İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yılmaz, Gemlik’te emaneti alabilecek mi?

Ramazan arifesi olan pazar günü de bizler için oldukça yoğun bir gündü. Bu minvalde sabah YRP’nin toplantısı, akşam saatlerinde de soluğu Gemlik’te aldık.

İlk teravih namazının kılınacak olması münasebeti ile toplantının başlangıç saati de ona göre uyarlanmıştı…

Saat 18.00…

Yer Cemil Meriç Kültür Merkezi.

Başkan Yılmaz’ın döneminde yapılan merkez bu dönem yeniden başkanlık için kolları sıvayan Yılmaz’ın lansman toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantı öncesinde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Taşar ile sohbet etme fırsatı yakaladık. Çok yakın zamanda il yönetiminden ilçe başkanlığına atanan Taşar oldukça iddialı.

“Bursa’da oyunu en çok arttıran ilçe olacağız. Emanetimizi Cumhur İttifakı olarak geri alacağız” diyerek görüşlerini paylaştı. Öte yandan MHP Bursa İl Başkanı Muhammed Tekin için de Gemlik çok önemli. Siyasete başladığı, yaşadığı ilçe.

Yine bir başka detay ise geçen dönem Yılmaz’a rakip olan BBP’li Oğuz Han da Cumhur İttifakı listelerinden meclis üyesi adayı…

Gelelim diğer detaylara;

Salon öncelikle dolu ve heyacanlı idi.

Cumhur İttifakının il başkanlarının birbirlerine sarılmaları vardı ki gerçekten görülmeye değerdi.

Samimi idi, riyakarlıktan uzaktı.

Yine Refik Yılmaz’ın sunumunda dikkat çeken en önemli detaylar arasında 10 bin konut inşa edilmesi ve Gemlik’te teleferik yapılması vardı.

Bu konuda proje hazırlamış Yılmaz ve ekibi…

Bunun dışında Yılmaz’ın önceki yıllarda temelini attığı ardından üzerine bir şey yapılmayan projelerin bitirmesine yönelik açıklamalar geldi.

Yılmaz’ın salonda bulunan önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi onore etmesi de siyasi nezaketti.

Dikkat çeken bir detay ise AK Parti’den geçen dönem milletvekili olarak görev yapan yerel seçimlerde Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı olan Zafer Işık’ın toplantıda görememiş olmamız.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın da konuşmasında hem AK Parti hem MHP ve BBP’yi kastederek “Cumhur İttifakı burada, bunun dışında olanlara itibar etmeyin” benzeri ifadeler kullanması da YRP’yi hedef alan sözlerdi…

Netice olarak Yılmaz projelerini açıkladı…

Karar bundan sonra halkın.

Bize de Yılmaz ve ekibine başarı dilemek düşüyor…

HABERLER