Nail Özer
Nail Özer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa turizmi ‘Nefes’ alsın

Bilinen sözdür; Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer!

Turist de misafirdir, ancak umduğuyla bile yetinmek istemez. Çünkü uzaklardan gelmiştir ve para harcamaktadır.

Turizmde başarı denklemi; Gelen misafirin bulduğunu değil, umduğunun da ötesini yaşaması ile tamamlanır.

Bu gerçekleştiğinde;

* Konaklama gün sayısı artar.

* Kişi başı harcama oranı yükselir.

* Destinasyon olma süreci kısalır.

* Turizm açısından sürdürülebilirlik gerçekleşir.

* Yerel kalkınma hızlanır.

* Turizmdeki iyileşme birçok sektörü de tetikler.

İşte tam da ifade etmeye çalıştığım “umduğunun da ötesi” bir tesis Nefes Dağyenice.

Şehrin yakınında olmasına rağmen izole konumuyla, göl ve orman manzarası ile özel bir yerde. Bu yatırım, Büyükşehir belediyesinin de sunduğu bazı olanaklar ile beş ortağın bir araya gelerek gerçekleştirdiği bir özel sektör girişimi ve birçok kentimize örnek olmaya aday bir model ile gerçekleştirilmiş.

Öncelikle turizmcilerin katkıları ile hem yurt dışına hem yurt içi turizmimize katkı sağlayabilecek bir alan. İşte bu noktada turizmcilere kulak verilip, hedeflenen turist gruplarının taleplerine uygun gastronomi ve eğlence olanakları geliştirilmeli.

Bungalov Double, Kabuk Ev, Glamping Twin gibi konaklama var tesiste. Doğanın sakinliğini ve huzurunu deneyimlemek için yürüyüş yolları ve deniz bisikleti ya da Türkiye’nin en büyük macera parkındaki aktiviteler yılın 12ayı hizmet sunuyor. Göl alanının da özellikle su sporları bakımından bir etkinlik alanı olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda gölde dâhil toplam 640 bin m2 bir alandan söz ediyoruz.

Günü birlik ziyaretçiler için de 80 kamelyadan oluşan son derece nitelikli bir piknik alanı ve restoranlar var. Bu kent insanı için konuklarını ağırlayabileceği, adeta Bursa doğasının bir özeti Nefes Dağyenice.

Bu yatırıma önderlik eden Bursa’nın girişimciliği ile tanınan iş kadını Nurcan Özdemir buranın adını çok doğru seçmiş.

Dilerseniz turizm sektörünün Bursa’nın iddiasına katkı sunması açısından, dilerseniz betonu trafiği şehir keşmekeşini arkanızda bırakmak için, nefes alabileceğiniz bir yer; Nefes Dağyenice…

HABERLER