Nail Özer
Nail Özer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kazananlar!

Geçtiğimiz yıl sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerini de hesaba katarsanız, bir yıldan daha uzun süredir seçim atmosferi içinde yaşıyoruz.

Yeni milletvekilleri, yeni belediye başkanları seçiminde aday adayları ve adaylık süreçlerine şahit olduk.

Bu süreçlerin kamuoyu ile paylaşılmasında Norm Haber olarak dinamik bir rol üstlendik.

Gazeteciliğin evrensel ilkelerine uygun, tarafsız bir yayıncılık anlayışı ile adayların sesini kamuoyuna duyurduk.

Deneyimli editör ekibimiz ve yazarlarımızın kaleminden haber ve yorumlarla gündemi takip ettik, yayınlarımız bu süreci izleyen herkes tarafından da referans bilgi olarak kabul gördü.

Seçimlerin kazananları, artık talip oldukları görevlerinin başındalar.

Artık Norm Haber olarak, seçilen belediye başkanlarını koltuklarına oturmuş oldukları belediyelerinde de takip edeceğiz.

Buna hayırlı olsun ziyaretlerimiz ile başladık.

Bu ziyaretlerin izlenimlerini Esat Kaplan, Bülent Civanoğlu, Yasemin Güler ve İlhami Yıldız‘ın kalemlerinden de keyifle takip edeceğinizi umuyorum.

Gürsu’da belediye seçimlerini ciddi bir farkla kazanan Mustafa Işık, bir anlamda bu başarının verdiği özgüvenle koltuğunda oturuyordu. Çünkü yerel seçimlerde gerek ekonomik nedenlerle, gerekse siyasi gerekçelerle partisi AKP tarihinin en önemli yenilgisini aldı.

Buna rağmen Gürsu’da sağlanan başarıda şüphesiz Mustafa Işık’ın bazı kişisel özelliklerinin payı büyük. Kendisi mütevazi, pratik sonuçlardan yana ve kamu çıkarının öncelik taşıması gerektiğini, ekibine de kabul ettirmiş bir belediye başkanı.

Özellikle yurt dışı kaynaklı hibe ve uzun vadeli krediler sağlamak konusunda uzman bir belediye olmuş Gürsu Belediyesi. Bunun yanında projelerin gerçekleşmesinde, belediye kaynaklarının kullanılması önceliği ile önemli avantajlar sağlamış. Yatırımı küçük de olsa günlük hayatı kolaylaştıran mikro projelerle insana dokunmayı başarmış bir belediye başkanı.

Gürsu’da tarım alanlarının korunması, altyapı sorunları ve plansız yapılaşma gibi sorunlar olsa da bunların çözümüne dair bir yol haritaları da var. Bu döneminde onlara yoğunlaşacağını düşünüyorum.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’i de diğer belediye başkanlarında gözlemlediğimiz gibi bulduk; ziyaretçi yorgunuydu.

İlçelerde daha da önemli olan “hoş geldiniz, hayırlı olsun” temposu tüm belediyelerde tam gaz devam ediyor. CHP’den belediye başkanı seçilen Şükrü Deviren’in, Gemlik’in siyasi panoramasından bakıldığında, bütün siyasi partilerden oy alarak seçildiği anlaşılıyor. Kendisi uzun yıllardır çok çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin uygulanmasında ya da bizzat kendisi tarafından hayata geçirilmesinde, sivil toplum örgütlerinde önemli çabaları olmuş bir isim. Gemlik’in sorunlarının ve Gemlik’te yaşayanların beklentilerinin farkında.

Öncelikle Gemlik’in, depremsellik açısından alması gereken önemli mesafeler olduğunun altını çizdi. Bunun öncelikleri olduğunu vurguladı bir kez daha. Bu amaçla yerinde dönüşüm ile hızlı hareket edilmesi konusunda, merkezi idarenin süreçlerine katıldıklarını, bilim adamlarının danışmanlığında, bakanlıklarla birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Şehir içi trafiğin rahatlatılması açısından çalışmalar yapılacağını vurguladı. Bir yandan da Gemlik’te mahalle aralarında bulunan marangoz, kaynakçı vb… küçük imalat atölyelerinin şehir içinden taşınmasını sağlayacak yeni bir küçük sanayi sitesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Gemlik zeytini konusunda ayrı bir hassasiyeti olduğu ve zeytinliklerin tahrip edilmesine neden olacak yeni imar alanları oluşturmanın yanlış olacağını vurguladığını da belirteyim.

Orhangazi’de AKP’den seçilen belediye başkanı Bekir Aydın ise bu ikinci dönemini kalfalık dönemi olarak vurguladı.

Kendisi de önemle vurguladı deprem önlemlerine ilişkin çalışmalarını. Özellikle arama kurtarma konusunda birçok ilden önce, eğitim ve teçhizat çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Öte taraftan, halihazırda Orhangazi Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 100 bin civarında zeytin ağacından elde edilecek gelirlerin belediye bütçesine kazandırılması konusunda çalışmalara dair girişimlerini anlattı. Zeytin yaprağının kurutulması, zeytin, zeytinyağı hatta zeytin çekirdeklerinin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Belediyesinin sınırları içinde bulunan İznik Gölü’nün kurtarılmasına dair duyarlılığını ise bir anısı ile vurguladı.

“Biz küçükken babamla balığa gittiğimizde yanımıza su almaz, susadığımızda, göl suyuna daldırdığımız bir maşrapa ile içerdik suyumuzu” dedi.

Küçük büyük demeden İznik Gölü’nü kirleten doğal yapısını bozan tüm girişimlere karşı duyarlı olmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

 

HABERLER