Nail Özer
Nail Özer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Kuşlar göçüyor, göl uyuyor, Karacabey Belediyesi umutlu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 8’inci hizmet yılında gazetecilerin karşısındaydı.

Özkan’ın samimi açılış konuşması ile başlayan basın toplantısı, insana dokunan icraatları anlatan bir tanıtım videosu ile devam eti.

3D vizyonuna tekrar vurgu yaptı Sayın Başkan.

Benim ilk anda 3D yazıcılarla seri konut yapım işi geldi aklıma.

Ne var ki yukarıda söz ettiğim insana dokunan bambaşka bir vizyonu içeriyormuş 3D.

Doğum, Düğün, Defin.

3T takip ediyor bu vizyonu.

Teknoloji, Tarım, Turizm.

Geçmiş dönem faaliyetlerinde anladığım kadarıyla 3D konusunda oldukça mesafe kat edilmiş.

İleriye doğru.

3T konusunda kat edilen mesafe ise daha fazla geldi bana.

Geriye doğru.

Bunu bizzat Başkan’ın ağzından duyduk. Sayın Başkan, özellikle 1. sınıf olmayan tarım arazilerinin sahipleri tarafından çok kârlı hale geldiğinden ev ve araba almak için de satıldıklarından söz etti.

TEKNOSAB’dan söz ederken çok net rakamlar verdi.

Kaç kişinin burada istihdam edileceği (150.000 kişi), TEKNOSAB ve genişleme bölgesi dâhil kaç bin metrekare tarım arazisinin sanayi alanına çevrileceği gibi…

Ancak 350 bin-400 bin kişilik nüfusun bölgede iskânı ya da ulaşımı konusunda hiçbir şey net değil. Bu yönde çalışmalar başlamış, kervan yolda (dizilecek).

Sunum videosunda belediyenin örnek bir çalışması vardı. Evleri yıpranmış, neredeyse oturulamaz hale gelen yoksul evlerinin tamir onarımı örnek bir iş bence.

Başkan Sayın Ali Özkan, özellikle kendileri göreve geldikten sonra artan sosyal desteklerin geliştirilmesi konusunda özel bir sorumluluk duyduğunu ifade etti.

Bu çalışmaların içinde aşevi konusunda tüm Karacabey’de yaşanan dayanışmanın örnek ve nitelikli bir hizmet olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda 100 kişi le başlayan sürecin şu anda bin 200 kişiyi aştığını anlattı.

Uluabat Gölü kıyısında gerçekleşen toplantı çıkışında, dünyada ender olan bu bölgenin havasını soluduk.

Göçtükleri yerlerin de Karacabey Belediyesi’nin yaptıklarından da bihaber sadece yaşamakla meşgul, çok güzel ve çeşitli kuş sesleri duyduk.

Göl gri bir kederle uyuyor gibiydi. Küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevrede ya da uzaktaki fabrikaların (artacak) su çekmesi ve atıklarını bırakması Uluabat Gölü’nü tehdit ediyor. En derin yeri 1-1,5 metreye düşen gölün 30-35 yılda yok olabileceğinden söz ediyor uzmanlar.

Sayın Başkan bunun sorumluluğunun çevre il ve ilçelerde olduğunu ifade etti.

Kuşlar sonbaharda göçüp gidecekler.

Göl kaderine mahkûm…

Biz RAMSAR koruma alanı ile TEKNOSAB rant alanı arasında, çevrenin, tarımın, doğanın kaderine terk edilmişliğine bir kez daha şahit olduk.

 

HABERLER