Yaşar İçen
Yaşar İçen
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Osmaniye misali ‘deprem’in yaraları hızla sarılıyor

6 Şubat depremlerinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hızla başlatılan deprem TOKİ’lerinin yapımı 680 bin konutla sona yaklaşmak üzere.

11 ili doğrudan, bir o kadarını da dolaylı olarak etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıkımı dünya afetleri listesine adını üst sırada yazdıracak boyuttaydı ve bu büyük yıkıma rağmen Türkiye bir yandan arama kurtarma, diğer yandan acil barınma ve beraberinde gıda-hijyen-sağlık-tahliye-kayıt altına alma-eğitim-enkaz kaldırma-hasarlı yapıları yıkma ve daha nicesini başarıyla yerine getiriyordu.

Tüm bu gelişmelerin bir diğer yanı da elbetteki depremzedeleri TOKİ konutları ile buluşturmaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hızlı bir şekilde zemin etütleri yapılıp konuta uygun görülen alanlarda temeller kazılmaya başlanmıştı. Ve şimdi şükürler olsun ki olmaz denilenin olmasına sayılı günler kaldı.

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT’TAKİ DEPREMLERDEN ETKİLENEN OSMANİYE’DE, TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞINCA (TOKİ) TEMELİ ATILAN 3 BİN 800 KALICI KONUT ARALIKTA TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR. (MÜSLÜM BALKO/OSMANİYE-İHA)
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Osmaniye’de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 3 bin 800 kalıcı konut aralıkta teslim edilmesi planlanıyor.

Evet bir iki ay içerisinde depremzedelere teslim edilmeye başlayacak olan TOKİ konutları dünya çapında bir başarıya sahip. Ülke geneli ilk etapta 680 bin konutun bitimi için canla başla çalışan TOKİ personelleriyle birlikte elbetteki şehirlerdeki valilerimizin, belediye başkanlarımızın, kurum müdürlerimizin ve personellerinin de emekleri takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Osmaniye’de deprem sonrası yapılan tüm çalışmaları yerinde inceledim. Sessiz sedasız kendi yağında kavrulup mükemmel bir sonuç elde eden kadim Osmaniye’de depremzelerle gerçekleştirdiğim sohbetlerde “her şey kusursuz olsa da insanın kendi evinin yerini hiçbir şeyin tutmayacağı ve en kısa zamanda kendi evlerine geçmek istediklerini” dinledim.

Osmaniye’deki TOKİ konutları da bitmek üzere. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın her aşamasını yakinen takip ettiği konutlar inanıyorum ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk teslimat paketinde olacak.

Makamında ziyaret ederek konu ile ilgili çalışmalarını dinlediğim Vali Yılmaz’ın yüzüne ve sözlerine yansıyan “Türkiye Yüzyılı Bürokrasi Duruşu” Osmaniye’nin büyük şansı niteliğinde.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ile gerçekleştirdiğim söyleşinin özetini size de aktarmak istiyorum:

“Aylardır Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde vatandaşımızın hiçbir sorun yaşamaması adına burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm kademelerimizle depremin hemen ardından sahadaydık. Hepimiz aynı gece evlatlarımızı, analarımızı, sevdiklerimizi belli noktalara bırakıp depremin yaralarını sarmaya koştuk. Devletimizin varlığını ve gücünü vatandaşlarımıza iletmek amacıyla kenetlendik, çünkü bu bir kriz yönetimiydi ve vatandaşlarımıza kusursuz bir şekilde ulaşmak için birbirimizin yolunu açmak zorundaydık. Öyle de oldu. Kurumlarımızla, belediyemizle, personellerimizle, gönüllülerimizle şükürler olsun ki sorunsuz bir moda kavuştuk. İlk aylardaki teyakkuzumuz hala devam ediyor. Vatandaşlarımızın evlerine kavuşmasıyla belki biraz rahatlayacağız fakat o zaman da işimiz bitmeyecek. Osmaniye’yi kadim dokusuna kavuşturmak adına devam edeceğiz bu kez. Bununla birlikte deprem ülkesi olduğumuz bilinciyle personel altyapımızın eğitimine ve gelişimine katkıda bulunacağız…”

Geçtiğimiz hafta Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından şahsına layık görülen “Yılın Valisi Ödülü”nü de alan Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz’a “Türkiye Yüzyılı Duruşunu” hem şehrine hem de ardından gelecek tüm idarecilere yansıttığı bir kez daha “iyi ki varsınız Erdinç Valim” demek istiyorum…

HABERLER