‘100 yılın yoksulluğu 20 seneye sığdı’

Gazeteci Deniz Zeyrek, iktidarın 100 yılın yoksulluğunu 20 seneye sığdırmayı başardığını belirterek “Kendilerini tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

‘100 yılın yoksulluğu 20 seneye sığdı’

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 76 yaşında işçi emeklisi bir baba ile 40 yaşındaki kızının 7.5 metrekarelik evde sürdürdüğü yaşam mücadelesini köşesine taşıdı.

İlk olarak meslektaşı İpek Özbey tarafından gündeme getirilen bu hikayenin kendisini çok sarstığını dile getiren gazeteci, akabinde cumhuriyetin 100. yılına ilişkin olarak İletişim Başkanlığı tarafından “100 yılda yapılanı 20 yıla sığdırdık” sloganıyla çizdiği fotoğrafa değindi.

Zeyrek bu noktada eğitimden ekonomiye birçok konuda eleştiriler yöneltti; devamında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin 100. yaşında, bir yanda (7,5 metrekarelik bir evde kızıyla birlikte yaşam mücadelesi veren emekli vatandaş gibi) yoksul milyonlar var. Diğer yanda zenginlik ve şatafat içinde yaşayan mutlu müreffeh bir azınlık.

100 yılda, İletişim Başkanlığı’nın ‘100 yılın işini 20 yıla sığdırdık’ sloganını doğrulayacak tek alan var. O da ‘derin yoksulluk.’ İktidar gerçekten 100 yılın yoksulluğunu 20 yıla sığdırmaya başardı. Kendilerini tebrik ediyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir