11 kişi tecavüz etti, mahkemeden şok karar!

Hindistan’da 2002 yılında Bilkis Bano isimli bir kadına toplu tecavüzde bulunan ve çocuğunu öldüren 11 erkek serbest bırakıldı. Bano, mahkemenin kararı üzerine eyalet yetkililerine seslenerek “Bu hatayı düzeltin, bana korku içinde olmadan yaşama hakkımı verin” çağrısında bulundu.

11 kişi tecavüz etti, mahkemeden şok karar!

India Today’da yer alan habere göre, 2002 yılında Hindistan’ın Gujarat eyaletinde, üç gün süren protestolar ve çatışmalar sırasında o sırada hamile olan Bilkis Bano, 11 erkeğin toplu tecavüzüne uğradı. Ölümden dönen Bilkis Bano’nun üç yaşındaki kız çocuğu da öldürüldü.

2002’de müebbet hapis cezası alan 11 hükümlü, 15 Ağustos’ta serbest bırakıldı.

Hükümlülerin serbest bırakılması sonrası Bano, eyalet hükûmetine çağrıda bulunarak karardan dönülmesini istedi.

Bano, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İki gün önce, 15 Ağustos’ta 20 yıl öncenin travması yeniden üzerimden geçti. Ailemi, hayatımı mahveden, 3 yaşındaki çocuğumu benden alan 11 hükümlünün özgür bir şekilde dışarı çıktığını öğrendim. Bugün yalnızca şunu söylemek istiyorum: Herhangi bir kadın için adalet nasıl böyle sonuçlanabilir? Ülkemizdeki en yüksek mahkemelere, sisteme güvendim ve yavaşça travmayla yaşamayı öğreniyordum. Hükümlülerin serbest bırakılması beni huzurumdan etti ve adalete olan güvenimi sarstı. Acım yalnızca kendim için değil, mahkemelerde adalet için savaşan tüm kadınlar için”

Bundan sonra kimsenin güvenliği ve sağlığını garanti edemeyeceğini söyleyen Bano, şöyle devam etti:

“Gujarat yönetimine sesleniyorum. Lütfen bu yanlıştan dönün. Bana, huzur içinde, korku olmadan yaşama hakkımı geri verin. Ailem ve benim güvende olmamızı sağlayın”

Bano, 2002 yılında, 20 yaşında ve birkaç aylık hamileyken yıllardır tanıdığı 11 erkek tarafından toplu tecavüze uğramıştı. Ölümden dönen Balonun aile üyeleri ve 3 yaşındaki çocuğu da öldürülmüştü.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir