2024 Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli veya geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere sunulan aile destek ödemelerinin yatıp yaramadığı her ay olduğu gibi bu ayda merak konusu oldu. “Peki Mayıs ayı Aile Destek ödemesi yattı mı? soruları ile ilgili bilgiler işte sizlerle…

2024 Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı?

Aile destek ödemesi ne zaman ödenecek?

2024 mayıs ayı aile destek ödemelerinin ne zaman günlerde hesaplara yatırılacağı hak sahibi vatandaşların gündeminde büyük yer kaplamaya devam ederken, Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde, ödemelerin ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sunulan Mayıs ayı Aile Destek ödemelerinin Mayıs ayının 15’i ile 31’i arasında yapılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik sunulan aile destek ödemeleri her ay belli günlerde hak sahibi ailelerinin hesaplarına yaptırılmaktadır. Hak sahibi vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını “e-Devlet” sistemine giriş yapıp arama kısmına “PTT Kurum ödemeleri” yazarak Aile Destek ödemesi ile ilgili güncel bilgileri öğrenebilir.

Aile destek ödemesi ne zaman son bulacak?

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda hak sahibi vatandaşlara 12 aylık dönem boyunca, Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi ise 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek. Temmuz ayında söz konu destek programı sona erecektir. 2024 Temmuz ayına kadar hak sahiplerine ödenecek aile destek ödeme tutarları ise şu şekilde;

Kişi Başına Düşen Aylık Geliri Göre;

  • 450 TL ve altı olan ailelere 1.250 TL
  • 450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olan ailelere 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olan ailelere 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri ─ 667,37 TL’den az olan ailelere 850 TL destek ödemesi yapılacaktır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir