30 Ağustos Mahallesi’nde Hıdırellez şenliği coşkusu

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri yapıldı. 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, ikincisini düzenledikleri Hıdırellez şenliğine katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

30 Ağustos Mahallesi’nde Hıdırellez şenliği coşkusu

Bu tür etkinliklerin halkı bir araya getirerek dayanışmayı artırdığını ve kültürel değerlerin yaşatılmasına önemli katkılar sağladığını söyleyen 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, “Göreve geldiğimizde geçen yıl birincisini yaptığımız Hıdırellez şenliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikler, kültürümüzün yaşatılmasında ve güçlendirilmesinde büyük önem taşımaktadır. Bir araya gelerek geleneklerimizi yaşatmak, dayanışmayı artırmak ve birlikte mutlu anlar paylaşmak, toplumumuzun temel değerlerinden biridir. Hıdırellez’in tüm halkımıza ve mahallelimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini istiyorum. Birlikte nice güzel etkinliklere, coşkulu kutlamalara ve anlamlı günlerimize şahit olmayı umuyorum” şeklinde konuştu.

HIDRELLEZ ATEŞİ GECEYİ ISITTI

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in çelenk gönderdiği Hıdırellez şenliğinde Roman Orkestrası’nın çaldığı müzikle coşan 30 Ağustos Zafer Mahallesi halkı, daha sonra birbirinden güzel şarkılar eşliğinde doldurdukları Pazar alanında çiftetelli oynarken, halay çektiler. Hıdırellez ateşinin aydınlattığı gece de vatandaşlar tutukları dilekleri ile üç defa göğe yükselen ateşin üzerinden atladılar. Şenliğe katılanlar ‘En büyük muhtar bizim muhtar’ sözleri ve alkışları sırasında Muhtar Halil Özçoban, gecenin sonunda şenliğe katılanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir