31 Mart seçimleri geride kaldı… Bursalılar yeni yönetimden ne bekliyor?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri geride kaldı. Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı yüzde 47,62 oy oranıyla CHP’nin adayı Mustafa Bozbey oldu. Peki Bursalıların yeni yönetimden ilk beklentisi ne?

31 Mart seçimleri geride kaldı… Bursalılar yeni yönetimden ne bekliyor?

Haber: SİMLANUR İNCE

Kamera: MESUT ERDOĞAN

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 47,62 oy oranıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçildi. Seçimlerin ardından Bozbey’in ilk icraatları, suya yapılan yüzde 25’lik indirim ve şehir genelinde yabancı dilde olan tabelaların Türkçesi ile değiştirilmesi kararı oldu. Norm Haber ekibi, Bursa sokaklarının nabzını tuttu ve vatandaşların yeni yönetimden beklentilerini sordu.

“BİR DEPREM OLSA BİZ NE YAPACAĞIZ?”

Bursalılar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Mustafa Bozbey’in geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bir vatandaş, en büyük isteğinin çevre düzenlemesi ve elektrik faturalarına indirim yapılması olduğunu belirtti. Vatandaş, “Suyumuza indirim yaptı, elektriğimize de yapsın. Yıldırım ve Kaplıkaya bölgesine çevre düzenlemesi istiyoruz. Evler yıkılıyor. Bir deprem olsa biz ne yapacağız?” dedi.

Diğer bir vatandaş ise, “50 yıllık yerleşim alanlarında hala imar planları yok, resmi tapularımız yok. Kumsaz’da bir yazlığımız var fakat üvey evlat muamelesi görüyoruz, yolumuz yok” diyerek Mustafa Bozbey’e başarı diledi.

Bir başka vatandaş ise, özel halk otobüslerinde şoförlerden saygı beklediklerini, giyim kıyafetlere özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir