5 milyon EYT’li çözüm beklerken flaş iddia… BTK, ‘6400’den emeklilik dağıtmış!

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda kanunda olmayan başkan yardımcılığı kadrosunun ihdas edildiğini ve bazı kişilerin 6400 seviyesinden, yani en üst düzeyden emekli edildiğini söyledi.

5 milyon EYT’li çözüm beklerken flaş iddia… BTK, ‘6400’den emeklilik dağıtmış!

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda kanunda olmayan başkan yardımcılığı kadrosunun ihdas edildiğini ve bazı kişilerin 6400 seviyesinden, yani en üst düzeyden emekli edildiğini söyledi.

Gelişmeyi T24 yazarı Füsun Sarp Nebil köşesine taşıdı.

Nebil, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde uzun zamandır 3600 ek gösterge için tartışmalar sürüyor. Diğer yanda ise 5-6 milyon kişi “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)” olarak yüksek sesle protestolar düzenliyor. Buna karşılık AKP hükümeti döneminde “bal tutan parmağını yalar” usulü, akraba kayırmacılığı, liyakatsız atamalar, 5 yerden maaş alanlar filan var. Ama şimdi İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu‘nun Ulaştırma Bakanına verdiği soru önergesi, daha da başka çarpıcı bir durumu sorguluyor.

İyi Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı, İsmail Tatlıoğlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kanunda olmayan başkan yardımcılığı kadrosunun ihdas edildiğini ve bazı kişilerin sırayla bu pozisyona atanarak, 6400 seviyesinden yani en üst düzeyden emekliliğe kavuştuğuna yönelik olarak dün Ulaştırma Bakanlığına bir soru önergesi verdi.”

Soru önergesi şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki soruların Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplanmasını Anayasanın 98 inci, TBMM İçtüzüğünün 96 ncı ve 99 uncu maddeleri uyarınca saygılarımla arz ederim.

Prof.Dr.İsmail TATLIOĞLU
Bursa Milletvekili
İYİ Parti Grup Başkanı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda; Kurul kararı ile kanunda yer alan teşkilat yapısı içinde olmayan, kurum başkan yardımcılığı kadroları ihdas edilerek, 6400 göstergeli kadro açıldığı ve çeşitli kişilerin turnike usulü bu kadrolara 6 aylık sürelerle atandığı, bu yolla en üst dereceden haksız emeklilik yolu açıldığı bilgileri harici kaynaklardan öğrenilmiştir.

Bu bilgiler ışığında ;

BTK’da son 5 yılda, kurum başkan yardımcılığı kadrolarında, 6400 kadro ile çalışan kaç kişidir?
BTK’da bu 5 yıllık sürede 6400 göstergeye tabi kadroda çalışanlar içinden kaç tanesi bir yılın altında çalışmıştır ?
Bu kişilerin toplam olarak, normal kadrosundan emekli olması yerine, 6400 ek gösterge ile emekli olması nedeniyle, devletin uğradığı zarar nedir?

Kanuna göre BTK’da 4 Başkan Yardımcısı olması lazım, ama şu anda BTK’da 5 Başkan Yardımcılığı pozisyonu var.

Diğer yandan yine aynı kanuna bakarsak, başkan yardımcılığına atanmanın şartları da şu şekilde:

Tatlıoğlu’nun soru önergesinin cevabını merakla bekliyoruz. Ayrıca, başka devlet kuruluşlarda da hakkı olmadan 6400’e atananlar var mıdır bakmak lazım. Ulaştırma Bakanlığından gelecek cevap bu açıdan da önemli. İnşallah bu ifadeler doğru değildir. İnşallah BTK böyle bir uyanıklık yapmamıştır.

Ama şurası da gerçek, AKP kendisine yakın kişilerin hem çalışırken, hem de emekli olduktan sonra yüksek paralar almasının yolunu açıyor. Bunların incelenmesi ve bu tür hak etmeden bu pozisyonlarda çalışanların hukuki çerçevede değerlendirilmesi lazım.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir