83 yaşındaki adam 9 ay boyunca havaalanında yaşadı

Dokuz ayını havaalanında geçiren İtalyan bir adamın hikayesi, 2004 yapımı “The Terminal” filminin konusunu anımsattı. 

83 yaşındaki adam 9 ay boyunca havaalanında yaşadı

83 yaşındaki Arnaldo isimli adam, İtalya’daki yaşam pahalılığı krizinin bir sonucu olarak havalaanındaki check-in salonunda kamp kurdu. Arnaldo, artık kirasını ödeyemediği için geçen Temmuz ayında Bologna’daki Marconi havaalanına taşındı. Aslen İtalya’nın güney kıyısındaki bir ada olan Sicilya’dan gelen Arnaldo, ülkenin kuzeyinde Modena yakınlarındaki Bastiglia kasabasında yaşıyordu.

Emekli şarap danışmanı, geçen yıl emekli maaşının artık kirasını karşılamaya yetmemesi üzerine zorluk yaşamaya başladığını anlattı. Yerel emlak sitelerine göre Bastiglia’daki tek kişilik odaların aylık kirası yaklaşık 400 Euro. Arnaldo bir süre dışarıda uyuduğunu ancak çok geçmeden kötü havanın kendisini sığınacak bir yer bulmaya zorladığını ve tek bir valizle havaalanının check-in alanına geldiğini söyledi.

Asla “baş belası olmak” istemediğini söyleyen yaşlı adamın varlığı kısa sürede kendisine yiyecek ve kahve getirmeye başlayan havaalanı personelinin dikkatini çekti. Personelden biri ona bir uyku tulumu aldı ve havaalanındaki gazete bayisindeki işçiler de ona her gün okuması için bir gazete verdi.

Çeşitli haber kaynaklarının Arnaldo’nun durumu hakkında haber yapması yetkilileri harekete geçirdi. Yetkililer, basında çıkan haberleri okuyana kadar 83 yaşındaki adamın yaşam koşullarından habersiz olduklarını söyledi.

Bologna belediyesi duruma müdahale ederek Arnaldo’ya yeni bir ev bulurken otel konaklaması da sağladı.

Arnaldo, artan fiyatlar nedeniyle İtalya’da geçinmekte zorlanan birçok İtalyan’dan biri.

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü, ülkede her 12 kişiden birinin mutlak yoksulluk içinde yaşadığını söylüyor.

Bu durum pek çok kişiyi sokağa iterken, 2023’te İtalya’da evsizlik oranının bir önceki yıla göre yüzde 6,8 arttığı belirtildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir