AB’den iddialı hedef! Sera gazı emisyonlarında yüzde 90 tavsiyesi

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği’nin net sera gazı emisyonlarını 2040 yılına kadar yüzde 90 oranında azaltmasını tavsiye etti. Bu, bölgenin iklim değişikliğiyle mücadelesine yönelik oldukça iddialı bir hedef.

AB’den iddialı hedef! Sera gazı emisyonlarında yüzde 90 tavsiyesi

Önceki AB hedefi taslağında, genel iklim hedefine uyum sağlamak için; tarımın CO2 dışı emisyonları 2040 yılına kadar 2015 seviyelerine göre yüzde 30 oranında azaltması gerektiği belirtiliyordu. Bu son taslaktan çıkarıldı.

Avrupa Komisyonu Üyesi Wopke Hoekstra, öneriyi açıklarken Avrupa Parlamentosu’na “Dengeli bir yaklaşıma sahip olduğumuzdan emin olmalıyız” dedi.

Vatandaşların büyük çoğunluğunun iklim değişikliği konusundaki etkileri gördüğünü ve korunmak istediğini ifade eden Hoekstra, aynı zamanda düzenlemenin geçim kaynakları açısından ne anlama geldiği konusunda endişelerin olabileceğini belirtti.

Çiftçilerin öfkelerini Avrupa birliği bloğundan çıkarmasıyla çevre sorununun siyasi açıdan ne kadar endişe verici hale geldiğinin bir işareti olarak, Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, bu on yılın sonuna kadar kimyasal pestisit kullanımını yarıya indirme planını daha önce iptal ederek önemli bir adım atmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir