AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB üyeleri Filistin Devleti’ni tanıyacak

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Pek çok AB üyesi ülkenin Mayıs ayı sonunda Filistin’i devlet olarak tanıması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB üyeleri Filistin Devleti’ni tanıyacak

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Riyad’daki Dünya Ekonomik Forumu özel toplantısının oturum aralarında açıklamalarda bulundu.

Borell yaptığı açıklamada, birçok AB üyesi devletin mayıs ayı sonuna kadar Filistin devletini tanımasının beklendiğini dile getirdi.

İspanya, İrlanda, Slovenya ve Malta liderleri açıklamada ‘koşullar uygun olduğu zaman’ Filistin’i devlet olarak tanımaya hazır olduklarını bildirmişti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, daha önce birçok kez hükümetin Filistin devletini tanıyacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Sanchez’in ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares’in birçok kez dile getirdiği Filistin devletini tanıma girişiminin kısa zamanda gerçekleşmesinin planlandığını, İspanya’nın 4 ülke ile birlikte ortak hareket etmesinin öngörüldüğünü bildirmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir