ABD’de iki haftada 30 çocuk kayboldu

ABD’nin Cleveland kentinde, 2 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında 27 çocuğun kayıp olarak bildirildiği aktarıldı. Newburgh Heights Polis Şefi John Majoy, durumu ‘endişe verici’ olarak niteledi.

ABD’de iki haftada 30 çocuk kayboldu

ABD’nin Cleveland kentinde, iki haftada yaklaşık 30 çocuğun kaybolduğu açıklandı. Kayıp vakalarında ‘olağanüstü bir ani artış’ olduğunu belirten polis yetkilileri, 2 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında 27 çocuğun kayıp olarak bildirildiğini duyurdu.

‘BURNUMUZUN DİBİNDE İŞLENEN BİR SUÇ’

“Kayıp kişi sayısında her zaman inişler ve çıkışlar vardır ancak bu yıl olağanüstü bir yıl gibi görünüyor” diyen Newburgh Heights Polis Şefi John Majoy, “Nedense 2023’te normalde gördüğümüzden çok daha fazlasını gördük ki bu kısmen endişe verici çünkü bu çocukların bazılarına ne olduğunu, insan ticareti kurbanı mı olduklarını, yoksa çete faaliyetlerine ya da uyuşturucuya mı karıştıklarını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. Bazı çocukların fuhuşa ve uyuşturucu satıcılığına zorlanabileceğini söyleyen Majoy, “Bu, burnumuzun dibinde işlenen sessiz bir suç” diye konuştu.

Çocukların kaçırıldığına veya tehlikede olduklarına ilişkin Adalet Bakanlığı’ndan karar çıkması halinde, ‘kırmızı alarm’ ilan edileceği bildirildi.

2022’DE 15 BİN 555 KAYIP VAKASI BİLDİRİLDİ

Savcılık verilerine göre, geçtiğimiz yıl Ohio eyaletinde 15 bin 555 çocuk için kayıp ilanı verildi. Kayıp olduğu bildirilen 14 bin 940 çocuk bulundu, 8 bin 525’inin evden kaçtığı belirlendi. 5 çocuğun ise kaçırıldığı kaydedildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir