ABD’den açıklama: Ukrayna’nın 30 günü var

Ukrayna’nın haziran ayında başlattığı karşı saldırı sürüyor. Şu ana kadar sahada küçük kazanımlar elde edilirken, büyük ilerleme kaydedilememesi Batı’da eleştiri konusu. Bu kapsamda ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, devam eden karşı saldırı için tarih verdi. Milley, şartları zorlaşacağı kış mevsimini işaret ederek Ukrayna’nın 30 ile 45 günlük süresi olduğunu söyledi.

ABD’den açıklama: Ukrayna’nın 30 günü var

Ukrayna, haziran ayında Rusya’ya yönelik karşı saldırı başlatmıştı. Ancak arada geçen sürede sahada önemli bir kazanım elde edilememesi Batı’nın eleştirilerine maruz kalıyor.

Bu konuyla ilgili ABD Genelkurmay Başkanı’ndan dikkat çekici bir açılama geldi. BBC’ye konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, bölgedeki hava şartlarının ağırlaşmasıyla Ukrayna’nın cephedeki manevra kabiliyetinin azalacağını vurguladı. “Hala savaş için 30 ila 45 günlük makul bir süre var, yani Ukraynalıların işi henüz bitmedi” dedi.

Milley,, savaşın başında, çatışmaların uzun, yavaş ve zaiyata neden olacak öngörüsünün gerçekleştiğini belirtti. Karşı saldırının başarısız olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu, ancak Ukrayna’nın “Rusya’nın ön saflarında çok istikrarlı bir ilerleme sağladığını” söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yaptığı bir açıklamada Ukrayna’nın hala inisiyatife sahip olduğunu belirtti.

Üst düzey güvenlik yetkililerinden biri, Ukrayna kuvvetlerinin önümüzdeki kışa kadar saldırmaya devam edebileceğini belirtti.

Askeri İstihbarat Şefi Kyrylo Budanov, karşı saldırının istediğinden daha yavaş ilerlediğini kabul etti.

Rusya’nın savunma hatlarının iyi planlandığını ve yoğun şekilde mayınlarla döşendiğini, bunun da savaş alanındaki durumu “karmaşık” hale getirdiğini söyledi. Ancak soğuk havanın ordunun görmezden gelemeyeceği bir gerçek olmasına rağmen “karşı saldırılar devam edecek” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir