ADD’den Yerel Yönetimler Manifestosu

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi “Yerel Yönetim Manifestosu” açıkladı. ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, “Kamu üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının olduğu politika ve Bursa’da yapılan yanlışları ADD olarak söylemeye devam edeceğiz. Yeter ki doğru işler yapılsın. Yapılmadığı sürece bizi bu denetleme içerisinde göreceksiniz” dedi.

ADD’den Yerel Yönetimler Manifestosu

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi, Yerel Yönetimler Komisyonlarının katkılarıyla düzenlenen Yerel Yönetimler Manifestosu Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya, Bursa Akademik Oda Başkanları, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın, CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, İYİ Parti Bursa Büyükşehir adayı Selçuk Türkoğlu, CHP Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi’nin hazırladığı Yerel Yönetimler Manifestosu’nda, Yeşil Bursa’dan Gri Bursa’ya, Bursa’nın 1 bölü 100 binlik Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Bursa’da Planlama, Bursa’da Tarım, Bursa’da Sanayileşme, Kent Suçları ve Hukuk, Bursa’da Depremsellik konuları yer alıyor.

“BURSA’DA YAPILAN YANLIŞLARI ADD OLARAK SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, “Liyakata dikkat edilmeden organize edilmiş adaylık süreci yaşanıyor. Örgütlü toplumun önündeki her engel kaldırılmadan, 100. yılını aştığımız şu günlerde yönetimlerin seçileceği günlerde önemli oluşumu gerçekleştirebileceğimizin kuşkusunu yaşıyoruz. Yerel yönetimlerden bir söz istiyoruz. Türkiye’nin geleceğine şekil verecek 2024 yerel seçimleri öncesi akademik odalar ve temsilcilerimizle bu başlıklara söz vermeye çağırıyoruz. Kamu üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının olduğu politika ve Bursa’da yapılan yanlışları ADD olarak söylemeye devam edeceğiz. Yeter ki doğru işler yapılsın. Yapılmadığı sürece bizi bu denetleme içerisinde göreceksiniz” şeklinde konuştu.

ADD’NİN YEREL YÖNETİM KOMISYONU’NDA YER ALAN İSİMLER

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Yerel Yönetim Komisyonu’nda, ADD Bursa Şube Başkanı, Makine Mühendisi Gürhan Akdoğan, Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek, ADD Genel Merkez Bilim ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Fevzi Çakmak, Siyaset Bilimci Dr. Gül Gün Dayanıklı, DOĞADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Murat İlkme, Elektrik Mühendisi Lütfü Kırayoğlu, ADD Bursa Şube Başkan Yardımcısı Ali Küçüksarı, Mimar Selim Lümalı, Geçmiş Dönem İKK Sekreteri, İnşaat Mühendisi Mustafa Özçelik, Jeofizik Mühendisi Sebahattin Sesli, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Mimar Şirin Rodoplu Şimşek, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel, Şehir Plancısı Füsun Uyanık, Peyzaj Yüksek Mimarı Necla Özkaplan Yörüklü yer alıyor.

“ÜLKEMİZDE TEMİZ SİYASET, DÜRÜST YÖNETİM, AHLAK DEVREMİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”

ADD Bursa Şube Başkanı Akdoğan, hazırladıkları Yerel Yönetimler Manifestosu kapsamında, siyasi partileri, adayları, Bursa halkına söz vermeye davet etti.

Akdoğan, “Ülkemizde, temiz siyaset, dürüst yönetim, temelinde bir siyasi ahlak devrimi gerçekleştirilmeli. Siyasetin kalitesi, yaşam kalitemiz ile doğru orantılıdır. Zira siyasal erozyon çağdaş demokrasinin önünde en büyük engeldir. Aday olmak, belediye başkanı olmak kolay, bizi başkan olduktan sonra ne yapacağınız ilgilendiriyor” ifadelerinde bulundu.

Adalet, erdem şeffaflık ve güven değerlerinin oluştuğu çağdaş bir Türkiye toplumun ortak bir özlemi haline geldi diyen Akdoğan, “Rant ekonomisi, imar yetkilerini kullanan siyaseti de kendisine bağlayarak bir kirlenme sürecini başlatmıştır. Çünkü yağmacı ekonomik beklentiler çıkar birliktelikleri ayrıcalıklı imar rantıyla beslenen bir mafya olgusunu da yaratarak giderek siyasetle bütünleşmeye başlamıştır” dedi.

ADD’NİN SUNDUĞU BURSA’NIN BAŞLICA SORUNLARI

Bursa’nın başlıca sorunlarını sıralayan Akdoğan, Kente ilişkin uzun vadeli planlama, hava kirliliği, gürültü kirliliği, Gemlik Körfezi Kirliliği-İznik Uluabat Gölleri Kirliliği, Nilüfer Çayı kirliliği, Sanayi siteleri, kent içi sanayi işletmeleri, atıkların kural dışı depolanması, kent içi ulaşım, Uludağ, Bursa Ovası, yerel yönetim politikaları, arsa üretimi ve toplu konut politikaları, kaçak yapılaşma, kent demokrasisi, kent ve kentli kültürünün gelişmesi ve yargı kararlarının uygulanmaması olduğunu açıkladı.

MANİFESTONUN SONUCU:

•Kentin geleceği, demokratik, katılımcı ve şeffaf yönetimlerle şekillenir.
•Yerel yönetimlerde etik kuralların işlemesi temel ilke olmalıdır.
•Hukukun üstünlüğü ve kamu yararı her şeyin önündedir.
•Kamu hizmetinde namus ve adalet her zaman önceliklidir.
•Temiz siyaset, toplumsal refahın temel taşıdır.
•Siyasetin kalitesi, yaşam kalitesiyle doğrudan ilişkilidir.
•Siyasi erozyon, demokrasinin önündeki en büyük engeldir

Toplantı sonunda, İYİ Parti Bursa Büyükşehir adayı Selçuk Türkoğlu ve YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın, CHP Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç, manifestoyu destekleyerek istenen sözü verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir