AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli’den EYT açıklaması

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Canikli, Türkiye’nin son 21 yıldaki büyüme ve istihdam performansının ‘muhteşem’ olduğunu söyledi. Canikli, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda EYT’lileri maaşları ödeyemeyeceğini savundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli’den EYT açıklaması

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomi performansının ‘muhteşem’ olduğunu savunarak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde emekli maaşlarının ödenemeyeceğini, depremzedeler için yapılan harcamaların durdurulacağını öne sürdü.

Canikli, sosyal medya hesabında paylaştığı değerlendirmelerde mevcut ekonomi politikaları uygulandığı sürece “Üretim azalmaz, Fabrikalar kapanmaz, işsizlik artmaz, fakirlik artmaz” derken, muhalefetin seçimi kazanması durumunda “Üretimin azalmasına, fabrikaların kapanmasına, işsizliğin artmasına, fakirliğin artmasına neden olur” diye yazdı.

‘EYT’LİLERİN MAAŞLARINI ÖDEYEMEYECEKLER’ 

Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda EYT’lileri maaşları ödeyemeyeceğini savunan Canikli, şunları kaydetti:

“7’li masanın ekonomik programı çerçevesinde; yatırıma gidecek fonlar, yüksek faiz getirisi nedeniyle mevduata yönlendirileceği için yatırımlar azalacak ve bütçe gelirlerinde düşüş yaşanacaktır. Bunun sonucunda, 7’li masa EYT’lilerin emekli maaşları ve diğer emeklilerin maaş artışlarını ödemeyecek, Depremzedeler için yapılan harcamaları durduracak, Depremzedeler için yapılan konut inşaatlarını durduracaktır.”

Canikli, “Türkiye’nin son 21 yılda ortaya koyduğu büyüme ve istihdam performansı muhteşem bir tabloyu yansıtmaktadır” açıklamasını yaptı.

Canikli, eskiden “Avrupa ve ABD ekonomisi öksürdüğünde Türkiye ekonomisi zatürre olurdu.” denildiğini ama artık özdeyişin “Batı ekonomileri zatürre olduğunda Türkiye ekonomisi hapşırmaktadır.” cümlesine evrildiğini belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir