TBMM’nin tatile gireceği 15 Temmuz’a kadar yapılacak çalışmalara ilişkin olan Yeni Akit gazetesinden Muhammet Kutlu’ya açıklamalarda bulunan Şahin, şunları dile getirdi:
“Meclis açılır açılmaz kolları sıvadık ve çalışmaya başladık. Önümüzdeki zaman çok kıymetli. 5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. En başta memur maaşlarına ilişkin bir düzenlemeye ihtiyacımız vardı. Hemen onun yasal yapısı için çalışmalara başladık ve en düşük memur maaşını 22 bin lira olacak şekilde söz verilmişti. Onunla ilgili çalışmayı Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderdik. Çalışmalar sürüyor. Tabi asgari ücretteki artış, memur maaşlarının düzenlenmesiyle beraber EYT ile ilgili seçimden önce bir düzenleme yapıldı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 Lira olacağı şekilde düzenlememizi yapmıştık. Sonrasında kademeli bir düzenlemeye ihtiyaç var. Çalışanlarımızın yatırdığı prime, çalıştığı süreye göre normal emeklilik prosedürüyle de emekli olan emeklilerimiz var. Onların işlemlerinin de devam etmesiyle ve emeklilerimizin bir hak mağduriyeti yaşamaması için bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bununla ilgili olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda çalışıyoruz. Temel hedef, ne çalışanlarımızı ne emeklilerimizi enflasyona ezdirmemektir. Burada asıl hedefimiz bu.
‘EMEKLİLER İÇİN KADEMELİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ’
15 Temmuz’da Meclis tatile girene kadar memur maaşlarına ilişkin düzenleme, vergilere ilişkin düzenleme ve ek bütçeye ilişkin düzenlemeyi yetiştirmeyi planlıyoruz. Yasal düzenlemeleri yaparken bizim politikalarımızın temelinde, ‘üretim, istihdam, ihracat ve cari açığın kapatılması’ var. Bunun için üretim ve istihdamı da zedelemeyecek şekilde çalışmaya ihtiyacımız var. Bir emekliyi finanse ederken çalışanlarımızın da dengesini bozmamamız gerekiyor. Bu amaçla yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç var. Onun için de çalışıyoruz. İnşallah emeklilerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi yerine getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ne söz verdiyse hepsini yerine getireceğiz. Emeklilerimizin maaşlarındaki artışın daha iyi hale getirilmesinin yanı sıra emekliler için kademeli düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Emeklilerin statüsüne ve kademesine göre düzenleme yapılması gerekiyor. Sosyal güvenlik sisteminin yapısını ve dengesini de bozmamaya özen göstereceğiz. Herkes müsterih olsun. Biz bu güne kadar hiçbir vatandaşımızı, sosyal devlet anlayışıyla hiçbir zaman zor durumda bırakmadık. Enflasyona da ezdirmedik. Yine gerekeni yapacağız.”
YORUMLAR