AK Parti Nilüfer Adayı Çolak, 8 Mart’ta kadınlarla buluştu

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadınlara özel projelerini anlattı. Çolak, “Bugün, Nilüfer’i Kadın Cumhuriyeti olarak ilan etmekle tarihi bir adım atıyoruz. Bu adım, kadınların haklarını ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmak için atılmış önemli bir adımdır.” dedi.

AK Parti Nilüfer Adayı Çolak, 8 Mart’ta kadınlarla buluştu

Haber: SİMLANUR İNCE

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Nilüferli kadınları ve basın mensuplarını kahvaltı programında bir araya getirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen kahvaltıda, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de yer aldı.

Çolak, düzenlenen kahvaltıda kadınlara yönelik projelerini de açıkladı.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı.

Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inanıyorum diyen Çolak, “Ziya Gökalp’in; “Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat” veciz ifadesi, bu gerçeğe işaret etmektedir. Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında desteklerini esirgemeyen annelerin haklarının ödenmesi mümkün değildir. Bu itibarla, kadınlar geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Onlara en değerli
hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“NİLÜFER’İ KADIN CUMHURİYETİ OLARAK İLAN ETMEKLE TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ”

Çolak, “Bugün, Nilüfer’i Kadın Cumhuriyeti olarak ilan etmekle tarihi bir adım atıyoruz. Bu adım, kadınların haklarını ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmak için atılmış önemli bir adımdır. Nilüfer’de kadınlar hala toplumun birçok alanında eşit temsil ve fırsatlara erişim konusunda mücadele ediyorlar. Bu nedenle, Kadın Cumhuriyeti ilanıyla birlikte, kadınlara pozitif ayrıcalıklar tanıyarak, geçmişteki eşitsizlikleri telafi etme ve gelecekte daha adil bir toplum inşa etme fırsatı sunuyoruz” dedi.

İŞTE ÇOLAK’IN KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ

Kadınlara yönelik projelerini açıklayan Çolak, “Kadın girişimci fonu vereceğiz. Nilüfer’de iş kurmak isteyen kadınlara özel bir fon oluşturarak, girişimciliklerini destekleyeceğiz. Bu fon, kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeleri için finansal destek sağlayacak ve mentorluk programlarıyla onları yönlendirecek. Girişimci tüm kadınlarımızın ilk girişim deneyimine 100 Bin TL’ye varan hibe ile destek olacağız” ifadelerini kullandı.

KADIN SANAT KÖYÜ

Çolak, “Sanatın gücünü kullanarak kadınların kendilerini ifade etmelerine ve güçlenmelerine olanak sağlayacak bir sanat köyü kuracağız. Burada, kadınlar çeşitli sanat disiplinlerinde eğitim alacak, eserlerini sergileyecek ve sanat yoluyla topluma seslerini duyuracaklar” diye konuştu.

KADINLAR İÇİN TEKNOLOJİ EĞİTİM MERKEZİ

Teknolojiye erişimi artırmak ve kadınların bu alanda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Çolak, “Bir teknoloji eğitim merkezi kuracağız. Bu merkezde, kadınlar programlama, yapay zekâ ve dijital tasarım gibi alanlarda eğitim alacaklar” dedi.

KADIN MECLİSİ

Çolak, “Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı, şiddeti ortadan kaldıracak ve kadınların güçlendirilmesine katkı sunacak kapsayıcı politikaların oluşturulmasına yardımcı olacak. Öte yandan Nilüfer Belediyesi’ne görüş ve tavsiyede bulunarak, ilçenin yönetiminde ve karar mekanizmalarında aktif rol alacaklar” diye anlattı.

KADINLARIN GÜVENLİK MERKEZİ

Kadınların fiziksel ve psikolojik güvenliğini sağlamak için özel bir merkez kuracaklarını ifade eden Çolak, “Bu merkez, kadınlara güvenlik eğitimleri, danışmanlık hizmetleri ve kriz müdahalesi sağlayacak, ayrıca şiddete maruz kalan kadınlara destek olacak. Bu sıradışı projelerin Nilüfer’i daha güçlü ve daha adil bir toplum haline getireceğine inanıyoruz. Kadınlarımızın potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

7/24 KADIN S.O.S.

Çolak, “Belediye bünyesinde oluşturacağımız özel telefon hattı ile kadınların başta şiddet olayları olmak üzere ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda kadınlarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vereceğiz. Bu telefon hattına yurt içinden yapılan aramalar ücretsiz olacak. Öte yandan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, 3G uyumlu telefonlar üzerinden yetkili personelle iletişime geçebilecek” diye belirtti.

HER MAHALLEYE KADINLAR İÇİN FİTNESS SALONU

Kadınlara özel spor salonları olacağına vurgu yapan Çolak, “Bu spor salonları kadınlarımıza özel hizmet verecek. Kadınların daha rahat hareket etmelerini, diledikleri gibi giyinmelerini ve spor yaparken kendilerini daha özgür hissetmelerini sağlayacak. Burada kadın eğitmenler görev yapacak” dedi.

Çolak, konuşmasının devamında projelerini şu şekilde sıraladı. Nilüfer 7/24 Kreş ve Bakım Evi kuracaklarının altını çizen Çolak, Nilüfer Bölgesel Tanzim Satış Marketleri, Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler, Nilüfer Eğitim Akademisi, Nilüfer Enderun Mektebi, İlköğretim öğrencilerine kırtasiye desteği, Nilüfer Özel Eğitim ve Yaşam Merkezi, Çocuk ve Aile Kampları, Çocuk Müzeleri gibi hizmetleri olacağını ifade etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir