AK Parti Nilüfer adayı Çolak, projelerini açıkladı

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, belediye başkanı seçildiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projelerin tanıtım toplantısını düzenledi.

AK Parti Nilüfer adayı Çolak, projelerini açıkladı

Haber: SİMLANUR İNCE

Kamera: MESUT ERDOĞAN

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Belediye Başkanı seçildiği takdirde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “25 yıllık Nilüfer’in tarihini değiştirmek adına yola çıktık ve bir irade ortaya koyduk. Nilüfer’in buna ihtiyacı var. 20 yıllık Belediye Başkanıyım, bu şehre hizmet etmeye çalışıyorum. Bizim ittifakımız güçlü bir ittifak. Bu ittifak 3-5 tane daha belediyemiz olsun diye kurulan bir ittifak değil. Karşımızda bir ittifak yok. Onların bir derdi var. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve Cumhur İttifakını alaşağı etmek. Alinur Aktaş’a saldırmaktan başka hiçbir projesi olmayan adaylar var. Şahsımla alakalı konuları gündeme getiriyorlar. Bazıları da kazanmak için değil içlerinde kaybettirmenin derdi var. Bu millet kuyumcu hassasiyetinde bir şeyleri tartıyor. Her şey dört dörtlük değil. Biz de bunu iddia etmiyoruz. 31 Mart ülkemizde, Bursa’mızda her şeyden önce Nilüfer’de bir iradenin ortaya konduğu gün olacak. İnanıyorum ki Celil Çolak projeleriyle de bu yaklaşımını ortaya koyacak” ifadelerini kullandı.


‘BİR ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPTILAR, 700 800 KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRECEK SALON AYARLAYAMADILAR’

Aktaş, “Bunların hiçbir şeyden haberi yok. Saçma sapan işler yapıyorlar. Maalesef 25 yılda 700 800 kişiyi bir araya getirecek bir salon ayarlayamamışlar kendilerine. Bir aday tanıtım toplantısı yaptılar BAOB’da. Onların yapamadığı Kültür Merkezi’ni biz yapacağız. Genel Başkanları evlere şenlik. Mega proje açıkladı. Alinur Aktaş’ı göndermek. Alinur Aktaş’ı bir kişi gönderir. O da milletin kendisi. Buna karar verecek sen değilsin Özgür Özel. Rakip adayımız CHP’nin adayının Bursa ile alakası yok. 11 senedir Karacebey’de yapılan tarım fuarından haberleri yok. 16 tane Gençlik Merkezi yaptık, 50’ye çıkaracağız. Tevazu sahibiyiz. Akademik Odalarla Alinur Aktaş dönemi kadar iş yapılmamıştır” diyerek CHP Bursa Büyükşehir adayı ve Genel Başkanı Özgür Özel’e eleştirilerde bulundu.

‘Gelecek İçin Değiştir’ sloganıyla aday olan AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, “Bu yüzyıl Nilüfer’in, değişimin, çocukların, kadınların, gençlerin, engellilerin, bize yol gösteren dedelerin, ninelerin, sporcuların, öğrencilerin, öğretmenlerin yüzyılı, tarımsal kalkınmanın, yeni nesil teknolojinin, şefkatin, bilimsel aklın yüzyılı” diyerek konuşmasına başladı.

‘NİLÜFER’İN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK HERKESİ, HER ŞEYİ ALDIK PROJEYE DÖNÜŞTÜRDÜK’

Çolak, “Bu işin adı değişimdir, gelecektir. Değiştir diyerek yola çıktık. Bu duyguyla çıkmış olduğumuz yolda herkesi dinledik, değer verdik. Gençler için yeni bir geleceğin kapılarını açtık. Nilüfer’i fırsatlar ve imkanlar şehrine dönüştürmek için insana faydalı projelere dönüştürdük. Engellileri unutmadık. Ailelerimizin, planlarımızın yönetme anlayışımıza bunların hepsi rengini verdi. Nilüfer’in gücüne güç katan herkesi, her şeyi aldık projeye dönüştürdük. Nilüfer gönlümüzdeki sevda. Bu hizmetleri planladıkça sevdamız büyüdü. Nilüfer daha kapsayıcı planların hayata geçtiği bir yer olacak. Ulaşım hizmetlerine erişimi yükseltecek. Bu yüzyıla Nilüfer yüzyılı dememizin bir başka nedeni tüm mazlumların umudu Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı’nda Nilüfer’de var diyoruz. Biz de bu heyecanın bir parçasıyız. Taşın altına elimizi koyuyoruz. Daha fazla yol, daha fazla park, daha akıllı bir Nilüfer. Daha güçlü Nilüfer demek, daha güçlü bir Türkiye demek. İnancımız bu. Geleceğin gerçek sahibi çocuklar, anneler, babalar, kadınlar. Nilüfer için bugüne kadar canla başla çalıştıysak şimdi de Türkiye Yüzyılı’nda üzerimize düşeni yapmak zorundayız” diyerek konuşmasına devam etti.

‘NİLÜFER BİR YILDIZ OLARAK TÜRKİYE YÜZYILINDA YERİNE ALACAK’

Nilüfer’in daha yeşil olması için, sürdürülebilir politikalarla, kültür sanat etkinlikleriyle Nilüfer’i birlikte yükselteceğiz. Nilüfer Türkiye’nin en güçlü geleceği olacak. Sizlere söz veriyorum. Nilüfer’i Türkiye’nin yüzyılında parlayan bir yıldız olması için işlerime dört elle sarılacağım, daha fazlasını yapacağım. Nilüfer gücüne güç katmış bir yıldız olarak Türkiye yüzyılında yerini alacak. Nilüfer’de değişimi sizinle sağlayacağız” diyerek projelerini anlatmaya başladı.

‘BURSA’NIN EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİ’Nİ NİLÜFER’E KAZANDIRACAĞIZ’

Nilüfer’de Kent Meydanı yapacağını ifade eden Çelik, “İlçemizde 25 yıl yönetici olanlar, ilçemizin yeşil alanlarını gasp ettiler. Nilüfer’de yaşayan tüm herkesin gündelik hayatına renk katacak bir cazibe merkezini kazandıracağız. Nilüfer Bursa’nın silikon vadisi olacak. Bilim ve Teknoloji Merkezi yapacağız. Yeni teknolojinin kuluçka merkezini Nilüfer’e kazandıracağız. Nilüfer’de İnovasyon ve Kuluçka Merkezi’yle gençlere ve çocuklara yeni imkanlar sunacağız. Nilüfer Kongre ve Kültür Merkezi bir diğer projemiz. BAOB yerleşkesinin 500 kişilik salonunda toplantı yapıyorlar. İnanın biz onlardan daha fazla adam topladık. Büyükşehir ile birlikte Bursa’nın en büyük kongre merkezini Nilüfer’e kazandıracağız. Nilüfer Dene Yap ve Teknoloji Atölyesi kuracağız. İlköğretim öğrencilerinin kırtasiye alışverişleri bizden alınacak. İlkokul öğrencilerinin servis ücretlerine destek vereceğiz. Nilüfer’de 7/24 Kreş ve Bakım Evi açacağız. Yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazayacağız dedik. Nilüferlilerin kaynaklarını Nilüferlilere geri vereceğiz. Bakım evlerini yaygın hale getireceğiz. Nilüfer Temiz ve Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını dikkate alarak, yatırım alanlarını genişleteceğiz. Nilüfer Tarım Araştırma ve Eğitim Merkezi kuracağız. Tarımın tüm aşamalarını destekleyeceğiz. Topraklarımızı korumak için her türlü imkanı kullanacağız. Nilüfer Özel Eğitim ve Engelsiz Yaşam Merkezi kuracağız. Engelsiz yaşam alanlarını genişleteceğiz. Nilüfer Engelsiz Tatil Köyü açacağız. Pozitif ayrımcılık yapacağız. Tüm hizmetleri engelli vatandaşlarımızın ayağına getireceğiz” diyerek projelerini açıkladı.

‘ULUSLARARASI DÜZEYDE FESTİVALLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN İLÇE KONUMUNA YÜKSELTECEĞİZ’

Çelik, “Nilüfer Kitap Kafeleriyle anılacak. Gençler ve çocuklar aktüel tüm yayınlara erişecek, derslerine çalışabilecek. Nilüfer Gençlik ve Bilim Akademisi açacağız, en kısa sürede hizmete sunacağız. Nilüfer Eğitim Akademisi’ne kadınlar, engelliler ve öğrenciler için zengin eğitim içeriğiyle tüm herkesin erişimine sunacağız. Finans, dijital oyun programlarına kadar birçok eğitim düzenleyeceğiz. Nilüfer Enderun Mektebi kuracağız. İlçelerimizdeki tüm okullarda taramalar yaparak zeki ve üstün zekalı öğrencilerimize tespit edip bu merkezlerde eğitim almalarını sağlayacağız. Geleceğin bilim insanlarını burada yetiştireceğiz. İstihdam ve Kariyer Merkezi’yle işveren ve iş arayanı bir araya getireceğiz. Bunun bir kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Sanayi bölgesi bizde olduğu için bir kısmını da biz üstleneceğiz. Genç yatırımcılara 100 bin liralık hibe desteği yapacağız. Uludağ Üniversitesi’ne modern öğrenci yurtlarıyla donatacağız. Nilüfer’de kültür sanat ve festivaller tabii ki devam edecek. Toplumun her kesiminin sanatla uğraşmasını kolaylaştıracağız. Her kesime ait konserler düzenleyeceğiz. Uluslararası düzeyde teslim edecek kültür sanat ve festivallere ev sahipliği yapan ilçe konumuna yükselteceğiz” açıklamalarında bulundu.

‘NİLÜFER 1923 CUMHURİYET PARKI YAPACAĞIZ’

Çolak, “Nilüfer 1923 Cumhuriyet Parkı yapacağız. Cumhuriyetimizin 100 akı olan bir park olacak. Nilüfer Doğal Yaşam ve Sağlık Köyü yapacağız. Planlayacağız ve bu tür hizmetler için köylerimizi açacağız. Nilüfer Kent Tarihi Müzesi kuracağız. Uluslarası düzeyde tanıtacağız. Nilüfer Çocuk Müzesi ile Türkiye ve Bursa’ya tematik oyunlarla donatacağız. Nilüfer Spor Akademisi ile tüm branşlar için altyapı ve eğitmeninde yer aldığı bir merkezle Nilüfer’de sporu hayatın merkezine yerleştireceğiz. Yaz ve kış spor okullarını açarak erken yaşta spora yatkınlığı artıracağız. Sahada gördüğümüz bir eksiklik olan amatör spor klüplerine destek vereceğiz. Ayni ve nakdi yardımlarla güçlendireceğiz. Aile Kampları açarak aile yapısını öğretecek, cep telefonlarından uzaklaşacak kamp merkezi açıp yanına da çocuk kampı koyduk. Çocukların sosyalleşme kalitesini yükselteceğiz. Kapalı pazar alanlarının tümünü yaygın hale getireceğiz. Nilüfer’in bölgesel tanzim satış marketleriyle kaliteli gıdaya ekonomik erişim imkanı sunacağız. Emekliye indirimli alışveriş yapma imkanı sağlayacağız. Nilüfer tam 25 yıl geriden geliyor. Bazı hizmetler aksadı. Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler ile 24 saat bakım hizmeti veren Nilüfer inşa edeceğiz. Girişimci tüm kadınlarımızın ilk deneyimine 100 bin lirayla destek olacağız. Sokak Hayvanları ve Bakım Merkezleri kuracağız” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir