AK Partili Faruk Çelik’ten seçim değerlendirmesi: Özeleştiriden kaçılmamalı!

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına ilişkin “Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır” ifadelerini kullandı. Çelik, “Biz; olumlu her işin sahibi olarak yukarısını gösterir, olumsuzlukları üstlenirdik. Bugün alınan neticede sorumluluk adresi ‘yukarısı’ diyenler, sorumluluk alın ve gereğini yapın” diye konuştu.

AK Partili Faruk Çelik’ten seçim değerlendirmesi: Özeleştiriden kaçılmamalı!

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına ilişkin “Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Çelik ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

Yılmaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“2002’de…

AK Parti’nin ilk seçim zaferinde, Genel Merkez’de seçimi o yönetti. Yasaklı olduğu için ilk seçime katılamayan Recep Tayyip Erdoğan’ın önce milletvekili, ardından Başbakan olmasının önünü bulduğu formülle açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili olarak çok başarılıydı. Başarısını, bakanlık görevlerinde sürdürdü. En uzun süre Bakanlık yapan isimler arasına girdi.

Şanlıurfa’ya gitti, şimdi Artvin Milletvekili olarak parlamentoda, ama hep Bursa’nın siyasetçisi oldu.

Seçim sonuçlarına ilişkin, iki çarpıcı değerlendirme paylaştı.

İlki yerele uyarıydı:

“Aday olabilmek için birçok yolu mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra ‘kişisel sorumluluktan kaçarak’ seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar.”

Eleştirisi şu:

“Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır.”

İkincisinde genele işaret etti:

“Seçim sonuçlarını yalnızca ekonomiye bağlamak, seçilen veya oy artıran adaylarımızın başarısını görmezden gelmektir.”

Dikkat çektiği şu:

“Seçimde alınan sonuç nasıl ki sadece ekonomi kaynaklı değilse, özeleştiri sorumluluğu da sadece adaylarda değil. Aday belirleme süreçleri de sorgulanmalıdır.”

Soruna işaret etti:

“Geçmiş dönemlerde aday belirlemede sorumluluk almış biri olarak, ‘benim adayımdan’ ziyade sonuç alacak aday kriterimizdi. Son dönemlerde ‘Nasılsa Reis kazanıyor, zafere kimseyi ortak etmeyelim’ anlayışı hakim olmaya başladı.”

Çağrısını yukarıya yaptı:

“Biz; olumlu her işin sahibi olarak yukarısını gösterir, olumsuzlukları üstlenirdik. Bugün alınan neticede sorumluluk adresi ‘yukarısı’ diyenler, sorumluluk alın ve gereğini yapın.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir