Akbaşoğlu Komisyonda konuştu: EYT teklifi çok büyük bir müjdedir!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT teklifinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, muazzam bir dokunuş yaptıklarını belirterek, “Hiçbir yeni şart ilave etmedik, 3 şarttan birini kaldırdık, bitti. Bu, çok büyük bir müjdedir” dedi.
 

Akbaşoğlu Komisyonda konuştu: EYT teklifi çok büyük bir müjdedir!

EYT yasa teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, muhalefetin sataşmaları ve tartışmalar arasında yaklaşık bir saat süreb bir sunum yaptı.

“Yaptığımız, muazzam bir dokunuş. Öyle müjdeli bir düzenleme yaptık ki…” diyen Akbaşoğlu, EYT konusuyla ilgili görüştükleri EYT Platformundan kendilerine gelen talebi şöyle açıkladı:

“… asıl ana talebin odak noktası şudur: ‘Biz, primimizi doldurduğumuz hâlde, çalışma süremizi doldurduğumuz hâlde, maalesef 1999 yılında gelen yaş şartı nedeniyle evde oturuyor, yaşımızı bekliyoruz; yaşımız biraz ilerlediği için farklı iş yerlerinde çalışamıyoruz da. Dolayısıyla bundan dolayı bir mağduriyet yaşıyoruz. Özü bu.”

Teklifin hazırlanması ve Meclis gündemine gelmesinin büyük bir başarı ve büyük bir müjde olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, prim eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

“… bu teklifle yeni bir şart getirildiği yalanı. Bu apaçık bir yalandır, bakın bunu net olarak ifade ediyorum. Şu teklifimizle, ortaya koyduğumuz teklifimizle yeni bir şart getirildiği ve yahutta kademeli prim şartı bu teklifle getirildiği sözü iftiradır, yalandır, teklif sahiplerine en büyük bühtandır.”

Teklifte hiçbir eksiklik olmadığını, basit, sade, uygulanabilir, en geniş kapsamlı ve eşitlikçi bir düzenleme olduğunu savunan Akbaşoğlu, “… eğer 99’dan bu tarafa, AK PARTİ iktidarından önce kurulmuş ve yürürlükte olan, bugün de yürürlükte olan 3 şarttan yani prim gün sayısı, çalışma süresi ve yaş şartından 2 şartı yerine
getirenler yani prim gün sayısını dolduranlar ve çalışma süresini dolduranlar istisnasız herkes emekli olmaya hak kazanacaklar. Yaptığımız düzenlemenin özü bu, bu kadar; başka bir şart ileri sürmek, başka bir şart ilave etmek asla ve kata söz konusu değildir. Bunu kim söylüyorsa bu düzenlemeye, düzenleme sahiplerine iftira atıyor demektir.  ‘Siz bu teklifinizle birtakım mağduriyetler, yeni mağduriyetler oluşturuyorsunuz.’ demek apaçık yalandır, iftiradır.” dedi.

“Hiçbir yeni şart ilave etmedik, 3 şarttan birini kaldırdık, bitti” diyen Akbaşoğlu, “Bu, çok büyük bir müjdedir, bir hayalin gerçekleştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir