Aktaş’tan 100 bin konutluk kentsel dönüşüm açıklaması: Lokasyonlarını paylaşacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm projeleriyle alakalı; “14 ayrı yerde devam eden kentsel dönüşümümüz var. Yeni dönemde de kentsel dönüşümle alakalı önemli projelerimiz var. Özellikle de 100 bin konutluk bir paket dönüşüm ki, onların da lokasyonlarını tek tek paylaşarak hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Aktaş’tan 100 bin konutluk kentsel dönüşüm açıklaması: Lokasyonlarını paylaşacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Başkan Adayı Alinur Aktaş, Habertürk TV’de Esra Toptaş’ın sorularını yanıtladı.

Aktaş, Bursa’daki kentsel dönüşüm projeleri ve depreme hazırlık çalışmaları konusunda şunları söyledi:

“6 Şubat depremi bizlere gerçeği bir kez daha gösterdi. Bizler deprem kuşağındaki bir ülkeyiz ve Bursa olarak da birinci derece deprem bölgesiyiz.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 4 BAŞLIK ALTINDA DÜŞÜNÜYORUZ’

Kentsel dönüşümü biz 4 başlık altında düşünüyoruz. Bir, Bursa bir tarih şehri. Tarihi alanların dönüşümü olarak düşünüyoruz. İkincisi konutların dönüşümü olarak düşünüyoruz. Üçüncüsü kamu binalarının dönüşümü ve beraberinde yeni yolların açılması. Dördüncü olarak da şehir merkezinde kalmış sanayi bölgelerimiz var ki sanayicilerimizle görüşüyoruz.

’14 AYRI YERDE DEVAM EDEN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜMÜZ VAR’

14 ayrı yerde devam eden kentsel dönüşümümüz var. Bunu yaparken de 3 ayrı kanalı kullanıyoruz. Birincisi bizim BURKENT diye bir şirketimiz var. İkincisi TOKİ marifetiyle yaptığımız kentsel dönüşümlerimiz var. Üçüncüsü de özel sektörün  önünü açabilmek adına kentsel dönüşüm çalışmalarımız var.

Yeni dönemde kentsel dönüşümle alakalı çok önemli konu başlıklarımız var. Özellikle de 100 bin konutluk bir paket dönüşüm ki, onların da lokasyonlarını tek tek paylaşarak hayata geçireceğiz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir