Ali Babacan’dan ’emekli’ açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Siz zamanında enflasyonun gerektirdiği maaş artışını yapmayın, ondan sonra ulufe dağıtır gibi herkese 5 bin lira güzellik yapıyorum diye açıklayın. Kimse kanmaz, kanmıyor.” dedi.

Ali Babacan’dan ’emekli’ açıklaması

Babacan, Meclis’te yaptığı değerlendirme toplantısında, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu anımsatarak, 1 Temmuz’da herkesin maaşına zam yapıldığını, emeklilerin ise unutulduğunu savundu.

Babacan, şunlar söyledi:

ULUFE DAĞITIR GİBİ HERKESE 5 BİN LİRA’

“Bütçe açığını kapatmak için vergi saldılar, kamunun kontrol ettiği fiyatları artırdılar. Bütçe açığı, planlanandan fazla olursa iki tane önemli yöntem vardır: Gelirleri artırırsınız ama giderleri de aşağıya çekersiniz. Gelirleri artırmak yönüyle ilgili bir sürü tedbir aldılar.. Peki giderleri azaltmak için ne yaptılar? Tasarruf adına bugüne kadar ne yaptılar? Üreticiden toptancısına, çiftçisinden esnafına herkesten fedakarlık bekliyorum diyor. Peki siz ne fedakarlık yaptınız? Siz lüksten, şatafattan, israftan hangi fedakarlığı yaptınız? Böyle bütçe yönetilmez. Paraya ihtiyaç oldu mu, vergi sal. Paraya ihtiyacı olduğu mu para bas. Bu 1990’ların yüksek enflasyon döneminin politikasıdır ve hâlâ da devam etmektedir. Ve sonuçta buradan zarar gören orta direk. Biz, emekli dernekleri bastırınca dediler, hadi herkese 5 bin lira dağıtalım. Siz zamanında enflasyonun gerektirdiği maaş artışını yapmayın, ondan sonra ulufe dağıtır gibi herkese 5 bin lira güzellik yapıyorum diye açıklayın. Kimse kanmaz, kanmıyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir