Alinur Aktaş, gazetecilerle bir araya geldi: Aday olmanın sorumluluğunu hissediyorum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Alinur Aktaş, gazetecilerle bir araya geldi: Aday olmanın sorumluluğunu hissediyorum

Mesut Erdoğan / Norm Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1961′ den bu yana kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün 62. yıl dönümünü, bugün gerçekleştirilen organizasyon ile kutladı.

Protokol konuşmalarından önce, Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Aktaş döneminde gerçekleştirdiği projelerin tanıtım klibi gösterildi.

‘DOĞRU BİLGİYİ SİZLER ULAŞTIRIYORSUNUZ’

Herkesi sevgi ve saygıyla selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Alinur Aktaş, “Çok kutsal ve zor bir görevi icra ediyorsunuz. Her şeye ve herkese rağmen, gerçekleri ortaya çıkaran bir meslek. Oldukça yıpratıcı bir iş. Malumunuz gelişen teknoloji ile birlikte, haber alanları da değişti. Sosyal mecralar, bilginin geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlıyor. Artık olan bir olayın, 30 saniye sonra bütün dünyaya yayıldığını görüyoruz. Bu da bilgi kirliliği yaratıyor. Doğru bilgiyi kitlelere ulaştırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘İLK GÜNKÜ HEYECANLA DEVAM EDECEĞİZ’

Başkan Aktaş, “Hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile, hem de kısa bir süre önce ilan edilen adaylık süreci ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedim. Aday olarak gösterilmek beni çok mutlu ediyor. Ama aday olmanın sorumluluğunu da hissediyorum. Kendim ve Cumhur İttifakı adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yoğun ve zorlu adımlarla 6 yıldır yürüyoruz. Bundan sonra da ilk günkü heyecanla devam edeceğiz” dedi.

‘TEK RAKİBİMİZ, KENDİMİZİZ’

Başkan Aktaş, “Bursa’nın sorunlarını ve çözümü bilen bir ekibiz. Sürekli sahadayız. Gençlerin, kadınların ve emeklilerin hayatına değer katacak ayağı yere basan projeler gerçekleştirerek sözümüzün arkasında duracağız. Gayet sakiniz bunu belirteyim. Tek rakibimiz, kendimiziz. Halkımızın lafa değil icrata ihtiyacı var. Bize karşı taraftan gelen içi boş söylemler dışında, her hangibir icraat göremiyoruz.” dedi.

‘LAF ÜRETMİYORUZ, İCRAAT YAPIYORUZ’

Yerel seçimler yaklaşırken iftiralara başlandığını belirten Aktaş, ” Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak lanse ediyorlar. Pandemi süreci, çıkan savaşlar, ekonomik problemler, yangınlar ve depremler olmasına rağmen ekonomik olarak gayet iyi durumda olduğumuz açık. Biz laf üretmiyoruz icraat yapıyoruz. Rakamlarla da her şeyi açıklıyoruz.” diye konuştu.

‘EMİN ADIMLARLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ’

Başkan Aktaş, “Herkes, her şeyimizi beğenmek zorunda değil. Ama iftira olmaz. Basın mensubu arkadaşlara BUSKİ olayını anlattım. Ama bugün konuşmaktan başka hiçbir şeyi olmayan bir takım CHP’li arkadaşlar şahsımı itham altında tutuyor. Sırtında yükleri olanların tutturduğu konularla, şahsımı ve kurumumu lekelemeye çalışıyorlar. Bu yapılan büyük bir haksızlıktır. Yalanla, yanlışla ve iftirayla iş tutup, algı yaratmaya çalışıyorlar. Ama biz emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir mensubumuzun boynunu büktürecek bir olayın içinde bulunmadık” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinin sıkıntısız ve problemsiz ilerlemesini arzu ettiğini belirten Başkan Aktaş, seçime kadar sahada olup, çalışmalar gerçekleştirecekleri vurguladı.

‘VAZGEÇİLMEZ BİR UNSUR OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYORUZ’

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in konuşmasından satır başı şöyle;

“İletişim imkanlarının her geçen gün geliştiği, bütün dünyanın bütün bilgiye, yalın haliyle ulaşma isteği olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Etik ve habercilik ilkesine bağlı gazetecilerimizi en güçlü dayanaklarımızdan biri olarak görüyoruz. Daha barışçıl bir dünya inşa edilmesinde vazgeçilmez bir unsur olduğunu görüyoruz. Tüm gazetecilerimizi saygıyla selamlıyorum.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana insanlık dışı soykırımlara şahitlik ediyoruz. Bu vahşi saldırıyı, insanlara göstermeye çalışan, haber alma hakkının özgür bırakılmadığı 112 gazeteci hayatını kaybetti. Yaşamını yitirmiş bütün gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. 31 Mart’ta da güzel bir yarış olacağını düşünüyorum. Alinur Başkanın yeni adaylığının hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum, güveniyorum. 31 Mart’ta da inşallah Bursa halkı en doğru tercihini ortaya koyacak ve yine iktidar haline getirecek.

Konuşmaların ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yalın belediyecilik’ konsepti altında yıllara göre bütçe dağılımları, giderler ve gelirler basın mensupları ile paylaşıldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir