Alinur Aktaş gazetecilerle bir araya geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda gazetecilerle buluştu.

Alinur Aktaş gazetecilerle bir araya geldi

Merinos AKKM’de düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Alinur Aktaş, 10 Ocak Gazeticler Günü’nü kutladı.

‘GEÇEN SENE 170 BİN HABERDE YER ALDIK’

Programda konuşma yapan Aktaş, “19 yıldır yerel yöneticilik yapan birisi olarak bu konudaki değerinizi biliyorum. Yaptığımız proje ve çalışmaların arkasında büyük bir emek var ve hatta şu anda halihazırda devam eden 550 şantiyemiz var. Bu süreç inanılmaz zor, bunu şehre en iyi anlattığımız araçlar ise gazete, tv, ve internet medyası; onlar bize çok yardımcı oluyor. Geçen sene 170 bin 766 haberde yer aldık.
Çok ciddi yükselişlerimiz oldu, bunlar kısa vadede olacak işler değil, uzun vadede hayata geçen işler.

‘ELEŞTİRİLER ELBETTE OLABİLİR’

Aranızda farklı siyasi görüşte olan, partime ve şahsıma eleştirel anlamda bakan insanlar olabilir. Bunlar çok normal lakin gazeteciliği bir tehdit aracı bir silah gibi kullanarak iftira atma noktasında yer alanları asla kabul edemem. Eleştiri elbette olabilir tabi bunlar dozunda olmalı. Fakat sadece kendi işinizle, ticaretinizle faklı konularla alakalı racon kesmek adına tehditle şantajla iş yapanlara kesinlikle tahammül edemeyiz.

Biz bu şehirde hep beraber yaşıyoruz. Bu sektörde de yeni çalışmaya başlayan genç gazeteci arkadaşlarımız devreye giriyor. Bu devran böyle dönüyor ama biz Bursa da yaşıyoruz. Bursa’nın her bir konusu bizim için çok değerli. Bursa bizim hayatımızı sürdüğünüz, ticaretimizi yaptığımız, gazetecilik yaptığımız, yaşamaktan gurur duyduğumuz bir şehir. Eleştirirken bile önünü arkasını hesap ederek yapmak gerekiyor. Bu eleştiri sadece yönetenlere değil kendimize de yapacağımız en büyük iyilik.

‘ANKARA VE İZMİR’DEN FAZLA ÇALIŞIYORUZ’

Kıymetli arkadaşlar inanın ki gecemi gündüzüne katıyorum. Ekip arkadaşlarımla motivasyon içerisindeyi,z gittiğim her yerde de söylüyorum, inanın çok iyi işler çıkarıyoruz. Bizi küçük nüfuslarla karşılaştırmayın. bizim Ankara ve İzmir’den misli misli fazla çalışmalarımız var. Bursa hak ettiği değeri tam olarak alamıyor diyorlar. Doğru, geldiğim 5 seneden beri aynı şeyi söylüyorum. 2 Ay önceki Mecliste İYİ Parti ve CHP’li isimlere söyledim. Bu mağduriyetimizi milletvekilileri mecliste dile getirsin.” dedi.

‘GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM’

Basında dezenformasyona değinen Aktaş, “Ben gazeteciyim diyen iyi niyetli olarak bu işi yapan herkes gazetecidir ve onların gazeteciler gününü kutluyorum. Fakat kalemini silah gibi doğrultup dejezformasyon yapmak çok büyük bir haksızlık.” Şeklinde konuştu.

BURSA’YA KONAKLAMAYA GELEN TURİST SAYISI ARTTI

Bursa’ya gelen turist sayısında artış yaşandığının altını çizen Aktaş, “Turizm dünyası kapsaminda 8 farklı ülkede tanıtım yaptık ve Bursa’ya konaklamaya gelen turist sayısında artış yaşandı. Sanayi, spor ve kültür sanatla ilgili farklı çalışmalara da imza atmaya çalışıyoruz. Bursa bir sanayi şehri ama sanayiyle alakalı bundan sonraki adımlarımızda daha dikkatli olamayız. Çünkü sanayi olsun da nasıl olursa olsun değil, plansız sanayileri planlı sanayiye dönüştürmek gerekiyor.

‘HANLAR BÖLGESİ ÇOK GÜZEL OLACAK’

Hanlar bölgesindeki çalışmalar hakkinda konuşan Başkan Aktaş, “Hanlar bölgesi bittiği zaman çok güzel olacak, orda yaşayan insanlar ileride ne güzel şeyler varmış diyecekler. Tabi bu noktada atacağımız daha çok adımlar var.” dedi

‘HAKAN ÇAVUŞOĞLU HAKKIMIZI SAVUNUYOR’

Eleştirilere de yanıt veren Alinur Aktaş, “Bursa’nın Ankara’da ağırlığı yok denilmesine asla kabul etmiyorum. Hakan Cavuşoğlu ve milletvekilleri hakkımızı savunuyor.” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir