Altılı masa: ‘Ortak anlayışa’ ulaştık, nihai açıklama 6 Mart’ta

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı 6’lı masanın 12. toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan açıklamada, aday konusunda nihai açıklamanın 6 Mart Pazartesi yapılacağı kaydedildi.

Altılı masa: ‘Ortak anlayışa’ ulaştık, nihai açıklama 6 Mart’ta

Altılı Masa’nın ikinci tur kapsamındaki son toplantısı, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Liderler Buluşmasında bir araya geldi.

Millet İttifakı’nı da oluşturan altı partinin liderleri bugün yaptıkları toplantının ardından kısa bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.”

‘ADAY KİM’ SORUSUNA ‘6 MART’TA GÖRÜŞMEK ÜZERE’ CEVABI

Kılıçdaroğlu, toplantıdan ayrılırken bazı gazetecilerin “Adaylığınız hayırlı olsun.” şeklindeki sözlerini yanıtsız bıraktı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “Aday kim?” sorusuna, “6 Mart’ta görüşmek üzere” karşılığını verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da toplantının ardından, “Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER KURMAYLARINI TOPLADI

Toplantının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kurmayları ile parti genel merkezlerinde bir araya geldi.

İYİ PARTİ’DE ADAY MESAİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarın saat 14.00’te Genel İdare Kurulu, saat 17.00’de ise il başkanlarıyla bir araya gelecek.

KILIÇDAROĞLU 6’LI MASA DIŞINDAKİ LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile Sol Parti Genel Merkezi’nde yarın saat 13.30’da görüşeceği, ardından da Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile saat 14.30’da TBMM’de bir araya geleceği belirtildi. Görüşme talebinin Kılıçdaroğlu’ndan geldiği kaydedildi.

Ayrıca, diğer parti genel başkanlarının da yetkili kurullarıyla toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunmaları bekleniyor.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU İSMİ KONUŞULDU MU?

Bugünkü toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulmayacağı iddia edilmişti.

AKŞENER’DEN TOPLANTI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Kritik toplantı öncesi Akşener’den “Bazen apoletlerden vazgeçmek gerekir.” açıklaması gelmiş ve kulislerde mesajın adresinin Kılıçdaroğlu olduğu konuşulmuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir