Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor!

Altın fiyatlarında düşüş var. Yatırımcı bu düşüşün nedenini merak ederken elindeki altınlar için ise kafa karışıklığı yaşıyor. Altın fiyatlarında yön değişecek mi? Alım-satım için uzmanlar ne diyor?

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor!

Altın fiyatlarında düşüş var…Altının gram fiyatı, güne önceki kapanışının yüzde 0,8 altında başlamasının ardından 2 bin 420 lira seviyesinde bulunuyor.  Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 20 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 10 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,7 azalışla 2 bin 320 dolardan işlem görüyor. Analisteler yarın açıklanacak Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini aktardı.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş de  Ekol TV’de altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve yatırımcıyı uyardı:

“Herhangi bir gerilimle altın fiyatları yeniden yönünü yukarı yönlü çevirebilir. Bu yılla alakalı öngörümüz hem Ons altınla hem gram altında pozitif. Ons altın tarafında 2600-3000 dolar seviyesinin açılacağı bir süreç bekliyoruz. Gram altın tarafında 3 bin devamında 3 bin 500 lira seviyesine kadar bir yükseliş olabilir. Bugünkü süreç onu gösteriyor. Bu düşüşler kalıcı olmaz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir