Altında hafta sonu beklentisi oluştu: Dikkatler iki veride

Altın fiyatları Ağustos’un ilk haftasına yükselişle başladı. Fed’in ardından yükseliş gören altında bu hafta yurt içi piyasada gram altın satış fiyatında ve uluslararası alanda da ons altın tarafında kritik veriler gözlenecek.

Altında hafta sonu beklentisi oluştu: Dikkatler iki veride

Altın, geçen hafta Mart ayından beri en büyük yükselişini kaydetti. Kıymetli metalde tüm dikkatler bu hafta açıklanacak ABD istihdam verilerine çevrildi.

Haftanın ilk işlemlerinde 1.760 doların altı test edildiği ons altın için Cuma günü gelecek olan verinin Fed’in davranışını etkilemesi açısından önemi büyük olacak..

ALTINDA GÖZLER ÇARŞAMBA,PERŞEMBE, CUMA GÜNLERİNDE

Bu haftanın bir başka önemli verisi ise Perşembe günü yayımlanacak Temmuz ayı işsizlik maaşı başvuruları olacak. Fed Başkanı Jerome Powell Fed kararı sonrasında  yaptığı açıklamada istihdam piyasasının iyi durumda olduğunu vurgulamıştı.

Öte yandan Türkiye’de Çarşamba günü açıklanacak Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksinin ardından devam eden günlerde de yurt içi piyasada gram altının hareketleri odakta olacak. Gram altın haftanın ilk gününde 1015 liradan işlem görüyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir