Altının gözü kulağı Fed’de: Dar bantta ilerleme bozulacak mı?

Altın piyasası Fed’in faiz kararına odaklandı. ABD’de 41 yılın en yüksek seviyesine gelen enflasyonla mücadele amacıyla başlatılan faiz artırımı dalgası bugün yeni bir boyuta ulaşacak. Peki altında son durum ne? İşte cevabı…

Altının gözü kulağı Fed’de: Dar bantta ilerleme bozulacak mı?

Fed’in bugün faizleri yüzde 2,25-2,50 oranına çekmesi bekleniyor. Böylece yıl sonu hedefi olan yüzde 3,5 faize bir adım daha yaklaşılacak. Temmuz toplantısının bitiminden itibaren Fed’in yıl sonuna kadar 3 toplantı tarihi daha bulunuyor. Banka, en son yüzde 9,1 ile 41 yılın zirvesine çıkan enflasyonu dşürebilmek için faiz artırımında ivmeyi artırmış durumda. Yıl sonuna doğru ise faiz artırımlarının küçültülmesi bekleniyor.

Yaz ayları içerisinde özellikle yurt içinden altın yatırımcısı ve piyasa gözlemcisi altının yıl içindeki seyrinin nasıl olacağını merak ediyor. Son 2 aya yakın zamanda doların baskısı etkisiyle ciddi bir düşüş trendine giren ons altında Fed kararı öncesi dar bant ilerleyişi devam ediyor.

Ons altın 1.717,7 dolardan gelen son kapanışın ardından 1.716 dolar ile açılışını yaptı ve 1716-1717 dolar seviyelerinde öğle saatlerine doğru güne devam ediyor.

GRAM ALTINDA FED SONRASI SEVİYE NE OLACAK?

Fed’in faiz kararı Türkiye saatiyle 21:00’de açıklanacak. Büyük karara saatler kala altın piyasasında nefesler tutuldu. Yurt içi piyasada gram altın 987 TL seviyesindeki sabit seyrini koruyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir