Altının yönü ne olacak?

Rusya-Ukrayna savaşından gelen son haberler altın fiyatlarında hareketlenmeye sebep oldu. Enflasyon oranları altını destekler nitelikte…

Altının yönü ne olacak?

Merkez bankalarının sıkılaşma döngüsüne girmesi nedeniyle baskılanan altın, Ukrayna savaşı ve hızlanan enflasyon artışı nedeniyle güvenli varlıklara gelen talep nedeniyle dün bir ayın zirvesine yaklaştı. Bugün sabah saatlerinde ise altın fiyatları zirveden bir miktar geriledi.

ENFLASYON ALTINI DESTEKLİYOR

ABD’de şubatta yüzde 10,3 olan yıllık üretici enflasyonu, martta yüzde 11,2’e yükseldi. Üretici enflasyonunun yüksek gelmesi, martta yüzde 8,5 ile 40 yılın zirvesine ulaşan tüketici enflasyonu üzerindeki baskının süreceğinin de sinyali oldu.

RAKAMLARDAKİ TIRMANIŞ DURMUYOR

ABD başta olmak üzere pek çok ülkede enflasyon rakamlarındaki tırmanışın durdurulamaması ise enflasyona karşı koruma aracı olarak görülen altına yönelik talebi artırdı.

UKRAYNA’DAN GELEN HABERLER ALTIN TALEBİNİ ARTIRIYOR

RusyaUkrayna savaşından gelen son haberler de barışın beklenenden daha uzak bir gelecekte sağlanacağı beklentilerini artırdı. Savaşın getirdiği finansal risklerin süreceği endişeleri, güvenli liman olarak bilinen altına olan talebi artıran bir başka unsur.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir