Amasra’da oteller ve pansiyonlar doldu

Amasra’da oteller ve pansiyonlar doldu

Bartın’ın Amasra ilçesinde oteller ve pansiyonlar doldu. Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatil olduğunu hatırlatan yetkililer, bayram süresinde ise Amasra’yı 500 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Bartın’ın tarihi, turistik yerlerinden olan, muhteşem denizi ce doğası ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın Çeşm-i Cihan (göz bebeği) olarak nitelendirdiği Amasra’da, 9 günlük bayram tatili öncesinde tüm otel ve pansiyonlar doldu.

Oteller yüzde yüz doluluğa ulaşırken, pansiyonlar ise yüzde 90’ı aştı.

BARTIN’IN AMASRA İLÇESİNDE OTELLER VE PANSİYONLAR DOLDU. KURBAN BAYRAMI’NDA 9 GÜNLÜK TATİL OLDUĞUNU HATIRLATAN YETKİLİLER, BAYRAM SÜRESİNDE İSE AMASRA’YI 500 BİN TURİSTİN GELMESİ BEKLENİYOR. (SERHAT DEMİR/BARTIN-İHA)
Bartın’ın Amasra ilçesinde oteller ve pansiyonlar doldu. Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil olduğunu hatırlatan yetkililer, bayram süresinde ise Amasra’yı 500 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Amasra Boztepe Ada Pansiyon İşletmecisi Halil Tekin, ”Amasra tatilciler için hazırlıklarını yaptı. Pansiyonlar ve oteller hazırlıklarını bitirdi. Bu sene doluluk, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla. Ayrıca tatilciler bu sene yer bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Yeni çıkan kanunlara göre herkes ev pansiyonculuğu yapamıyor, şartlar ağırlaştı. Günü birlik pansiyon sayısı azaldı. Tatilciler rezarvasyonlarını son günlere bırakmasınlar. Bu bayram tatili 9 gün olduğu için yoğunluk olacaktır” diye konuştu.

Bayramlarda Amasra’ya ziyaretçi akını beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı Recai Çakır, ”Bu sene 500 bini bulan günü birlikçilerle birlikte ziyaretçi akını olacağını öngörüyoruz. Amasra olarak hazırız, misafirlerimizi ağırlamaya. Tatilcilerin Amasra’ya gelmeden amacıyla, rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye edebiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir