Andrea Riseborough’nun Oscar adaylığı için karar verildi

Merakla beklenen Oscar’lar için adayların açıklanmasıyla geri sayım başladı. İngiliz oyuncu Andrea Riseborough’un En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmesi tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Akademi, oyuncunun adaylığını geri çekmeyeceğini açıkladı.

Andrea Riseborough’nun Oscar adaylığı için karar verildi

İngiliz aktris Andrea Riseborough’nun bağımsız film ‘To Leslie’ ile Oscar’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında aday olması herkesi şaşırtmıştı.

Altın Küre, Critics Choice Awards gibi Oscar habercisi sayılan hiçbir ödülde adı geçmeyen ve pek de tanınmayan Riseborough’un bir anda Oscar Adayları listesinde görülmesi tartışma yaratmıştı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Akademi, geçtiğimiz cuma günü bir açıklama yaparak Andrea Riseborough’nun adaylığının incelemeye alınacağını ve adaylık konusunda bir kural ihlali belirlenirse bu adaylığın geri çekilebileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Akademi, oyuncunun adaylığının geçerli olmaya devam edeceğini açıkladı. Akademi yaptığı açıklamada filmin adaylığını çekilmesini gerekli kılacak bir durum olmadığını belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir