Andrea Riseborough’nun Oscar adaylığı için soruşturma

Merakla beklenen Oscar’lar için adayların açıklanmasıyla geri sayım başladı. En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde yaşanan adaylık tartışma yarattı.

Andrea Riseborough’nun Oscar adaylığı için soruşturma

İngiliz aktris Andrea Riseborough’nun bağımsız film ‘To Leslie’ ile Oscar’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında aday olması herkesi şaşırttı.

Altın Küre, Critics Choice Awards gibi Oscar habercisi sayılan hiçbir ödülde adı geçmeyen ve pek de tanınmayan Andrea Riseborough, bir anda Oscar Adayları listesinde görüldü.

Çevrimiçi eğlence sitesi Puck, filme ve yapım ekibine yakın bir kişinin; Jennifer Aniston, Charlize Theron ve Courteney Cox gibi isimlere bir mail yolladığını iddia etti.

Mailde “Bugünden 17 Ocak’a kadar her gün Andrea Riseborough ve ‘To Leslie’ filmi için gönderi paylaşabilirseniz harika olur” yazdığı öne sürüldü.

Hollywood yıldızlarının çoğu aynı zamanda Akademi üyesi oldukları ve adayların ve ödüllerin seçiminde oy kullandıkları için, onlara bu tür direkt ricalar yapılmasının yasak olması konu ile ilgili soruşturma başlatılmasına sebep oldu.

Akademi, cuma günü bir açıklama yaparak Andrea Riseborough’nun adaylığının incelemeye alınacağını ve adaylık konusunda bir kural ihlali belirlenirse bu adaylığın geri çekilebileceğini duyurdu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir