‘Android WhatsApp’ tasarımı değişiyor

Android WhatsApp tasarımı için “yenilik” odaklı bir güncelleme geldi. Henüz test aşamasında olan bu güncelleme ile WhatsApp’ın tasarımında küçük ama önemli değişiklikler yapıldı.

‘Android WhatsApp’ tasarımı değişiyor

Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcıları için “yenilik” odaklı bir güncellemeyle karşımıza çıkıyor. Son haberlere göre, WhatsApp Android uygulamasında yapılan değişiklik ile birlikte, tasarım önceki sürümlere kıyasla daha modern hale gelecek.

WhatsApp’ın yeni güncellemesi, yuvarlatılmış menüleri ve alt gezinme çubuğu gibi unsurlarıyla öne çıkıyor. Yuvarlatılmış menüler ile uygulamanın tasarımı, Android’in genel tasarım diliyle daha uyumlu hale gelirken, alt gezinme çubuğu sayesinde kullanıcılar, daha rahat ve hızlı bir şekilde gezinebilecekler.

Güncelleme, kullanıcıların sıklıkla kullandığı, sağ alt köşede bulunan “Yeni Sohbet Oluştur” düğmesine de dokunuyor. Yeniden tasarlanan bu düğmenin rengi yeşil + siyah olarak değiştirilmiş durumda. Önceden yeşil + beyaz renklerini kullanıyordu.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan bilgiye göre, genel olarak uygulamanın yeşil renginde ton farklılıkları da mevcut. Material You 3 uyumlu yeni tasarımda daha koyu ve soluk bir yeşil renk kullanılacak. Yeni tasarım, Android için WhatsApp beta 2.23.15.24 güncellemesinde test ediliyor. Kararlı sürüme ise ne zaman geleceği belli değil.

'Android WhatsApp' tasarımı değişiyor: İşte yeni görünüm

ARAMA SINIRI YÜKSELTİLDİ

Öte yandan WhatsApp, grup aramalarında katılımcı sınırını da yükseltti. Daha önce en fazla 7 kişiyi seçerek grup araması başlatılabiliyordu ve arama başlatıldıktan sonra 32 kişiye kadar katılımcı eklenebiliyordu. WhatsApp’ın son sürümünü kullanan kişiler, aynı anda 15 kişiyle grup araması başlatabilecekler.

Ayrıca WhatsApp, yeni özelliklerini kullanıcılarına anlık olarak bildirmek için “WhatsApp Chat” adlı sistemi de hayata geçirdi. Bu özellik sayesinde WhatsApp’a gelen güncellemelerden anında haberdar olabileceksiniz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir