Anhedoni nedir? Cinsel isteksizlik neden olur?

Cinsel isteksizliğe neden olan anhedoni nedir? Mutsuz olma ve yapılan herhangi bir eylemden keyif alamama ve mutlu olamama hastalığına yakalananlar ne yapmalı? Anhedoni nasıl tedavi edilir?

Anhedoni nedir? Cinsel isteksizlik neden olur?

Anhedoni, mutsuz olma ve yapılan herhangi bir eylemden keyif alamama ve mutlu olamama hastalığıdır. Psikolojik sorunlar arasında görülen depresyonun semptomlarından biri olarak da belirlenen bu durum, pek çok kişinin yaşadığı bir sorundur. Bu tür psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalan bireyler, önceden yapmış oldukları zevkli ve heyecanlı aktiviteleri bundan sonra yapmak istemezler. Bu aktiviteleri yapsalar bile hiçbir keyif ve zevk alamazlar.

ANHEDONİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Anhedoni tedavisi bakımından genellikle kişinin vücudunda bulunan serotonin ve endorfin hormonlarını yenilemek ve harekete geçirmek gerekmektedir. Bu durum da bazı terapötik yöntemler uygulanarak ilerleme sağlanmaya çalışılmaktadır. Ayrıca psikolog tarafından belirlenen terapi yöntemleri de uygulanmaktadır.
Kişinin yaşantısında birtakım değişikliklere gitmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir beslenme programı, gece uykusu, spor, egzersiz, yürüyüş, dans ve birtakım eğlenceli yöntemler ile kişinin mutlu olmasını sağlayacak aktiviteler önerilmektedir. Bu uygulamalar ile bu durumundan kurtulmaya çalışılır.

Uygulanan tedavinin doğru bir yöntem olması halinde kişinin bu sorundan kurtulması mümkün olmaktadır. Yaşam kalitesini ciddi seviyelerde ve olumsuz yönde etkileyen bu durum doğru tedavi yöntemi ile iyileştirilebilir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir