Ankara kulislerini sallayan ‘Kılıçdaroğlu’ iddiası: Ne zararı var?

CHP kurultayı davasında ‘mutlak butlan’ riski ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu durumda partinin başına geçebilme tartışmaları gündemdeki yerini korurken, gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun CHP’li il başkanına Ne var yani benim gelmemin size ne zararı var?” dediğini aktardı.

Ankara kulislerini sallayan ‘Kılıçdaroğlu’ iddiası: Ne zararı var?

CHP kurultayı davasına dair 30 Haziran öncesi gelişmeler sürerken, olası “mutlak butlan” kararı hâlâ tartışma konusu.

Bu senaryoda ne yaşanacağına dair belirsizlik sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çevresinde “Partiyi kayyuma mı bırakayım?” şeklinde bir çıkış yaptığı ileri sürüldü.

İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’na yapılan bir ziyarette geçen diyaloğu paylaştı.

Saymaz, HalkTV’de görüşmenin detaylarını şöyle aktardı:

-İl başkanlarının genel merkeze destek açıklamasından sonra Ümit Erkol, randevu alarak 21 Haziran’da Kılıçdaroğlu’na gidiyor.

-‘Özel ile yan yana gelip karar alın, biz ne olursa olsun ona uyalım ama kararı beraber alın, biz de bu krizi atlatalım’ diyor.

-Kılıçdaroğlu cevap vermiyor, sessizlikle izliyor ve şöyle söylüyor: Ne var yani benim gelmemin size ne zararı var?

-Ben zaten partinin genel başkanıyım, ne zararım olacak ki, diye tepki veriyor.

-Bu görüşme sırasında hatta duyduğum kadarıyla Kılıçdaroğlu, İmamoğlu için yapılan mitingleri doğru bulmadığını söylüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir