Ankara’da sağanak yağış etkili oldu, yollar göle döndü

Ankara Valiliği’nin yaptığı uyarının ardından etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Ankara’da sağanak yağış etkili oldu, yollar göle döndü

Ankara Valiliği, kent genelinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlara uyarı yaptı.

Uyarının ardından etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağış sonrası trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi.

Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: CAN KAYBI YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Metrekareye 60 kilogram yağış düştü. Bin 300 civarında su baskını ihbarı geldi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.”

ABB’DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açkıklamada “Ankara’da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz.” denildi.

BAŞKENTTE BAZI BÖLGELERDE TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi.

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır.”

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KAPANAN YOLLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağış sonrasında ulaşıma kapanan yolları duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün kentimiz genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle; Akay Tünel, DSİ Genel Müdürlüğü önündeki tünel, Milli Kütüphane önündeki tünel, Melike Hatun Camii’nin önü, Gazi Üniversitesi Teknik Okullarının önündeki tünel, Ulaştırma Kavşağı Tünel, Talatpaşa Bulvarı Tren Garı önündeki tünel, Celal Bayar Bulvarı Tünel, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı Tünel, Podyum AVM önündeki tünel ulaşıma tünel ulaşıma kapanmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yan varyantları kullanmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir