Apple M2 Snapdragon 8cx Gen 3 yongasını geçti

ARM tabanlı M1 işlemci modeliyle bir anda sektörün gündemine bomba gibi düşen Apple, o zamandan bu yana pazarın tartışmasız hakimi konumunda. Bu yıl seriyi M2 yonga setiyle genişleten Amerikalı teknoloji devinin, çıtayı arşa çıkarttığını görebiliyoruz.

Apple M2 Snapdragon 8cx Gen 3 yongasını geçti

Qualcomm’un da ARM tabanlı işlemci üretmesi, onu Apple’ın doğal bir rakibi haline getiriyor. Şirketin piyasaya sürdüğü en son masaüstü bilgisayar işlemcisi ise Snapdragon 8cx Gen 3’dü. Bugün ortaya çıkan yeni bir test sonucunun gösterdiğine göreyse, bu yonga setinin Apple M2’ye rakip olabilmesi mümkün değil.

Apple M2 ile Snapdragon 8cx Gen 3 yonga setleri arasındak i karşılaştırmanın gösterildiği test sonuçlarına göre, tek çekirdekli performans puanlamasında Apple M2 1919 puan alırken, rakibi ise yalnızca 1111 puan alabiliyor. Apple’ın neredeyse rakibini 2’ye katladığı bu rekabet, bize daha önce hiç görmediğimiz büyüklükte bir farkı da beraberinde getirmiş.

Öte yandan çoklu çekirdek performans puanlamalarında da durum pek farklı değil. Buna göre söz konusu testlerden Apple M2 8928 puan alarak çıkarken, Qualcomm’un Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti ise yalnızca 5764 puan alabiliyor.

İki önemli rakip arasında bu kadar yüksek bir farkın olması, Apple’ın daha çok uzun süre bu alandaki hakimiyetini tam gaz korumaya devam edeceğinin gösteriyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir