Arzu Lastikci: Elimizi nereye atarsak atalım mağduruz

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikci, federasyonun çalışmaları ve EYT yasası sonrası yaşanan mağduriyetlere yönelik önemli açıklamalar yaptı. Lastikci, “3 Mart itibarıyla dilekçelerini verip emekli olamayan arkadaşlarımız mağdur. Kaç aydır maaşlarını alamıyorlar. Başvuru süresi 90 günü aşıp da avans için başvuru yapan arkadaşlar henüz bir sonuç alamıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu bir cevap veremiyor. Nereye elimizi atarsak atalım mağduruz. ” ifadelerini kullandı.

Arzu Lastikci: Elimizi nereye atarsak atalım mağduruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikci, sosyal medya aracılığıyla bir canlı yayın yaparak, EYT’lilere çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Arzu Lastikçi’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ EŞİTSİZLİK GİDERİLMELİDİR’

“Emekli maaşlarındaki eşitsizlik intibak yasası ile giderilmelidir. Özellikle aynı prim ve aynı yıl süresince çalışmış olan insanların maaşları arasındaki makas farkı gün geçtikçe artıyor. Sosyal adalet ilkesi gereği bu makasın kapatılması gerekiyor. Bu konudaki taleplerimiz sürekli vurgulanıyor.

‘ÇALIŞMA BAKANLIĞIMIZDAN RANDEVU TALEBİMİZ VAR’

Çalışma Bakanlığımızdan randevu talebimiz var. Bakanımız göreve geldikten bir hafta sonra talebini yaptım, cevap bekliyorum.

TWİTTER ÇAĞRISI

5000 prim günü ve kısmı emeklilik… Twitter’daki çalışmalarımız çok önemli, Facebook kullanan arkadaşlarımızı Twitter’a bekliyoruz. Orada bir kelime dahi yazsanız amacına ulaşacaktır.

‘BORÇLANMALARI İPTAL ETMEK ZORUNDA KALANLAR VAR’

İnsanlarımız çok zor durumda. Hem hacizlerle karşı karşıya, hem de emekli olamadıkları için yaptıkları borçlanmaları iptal etmek zorunda kaldılar.

‘NEREYE ELİMİZİ ATARSAK ATALIM MAĞDURUZ’

3 Mart itibarıyla dilekçelerini verip emekli olamayan arkadaşlarımız mağdur. Kaç aydır maaşlarını alamıyorlar. Başvuru süresi 90 günü aşıp da avans için başvuru yapan arkadaşlar henüz bir sonuç alamıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu bir cevap veremiyor. Nereye elimizi atarsak atalım, mağduruz.

‘SGK’NIN MAĞDUR EDEN YASALARI KÖKTEN REFORMLA DEĞİŞMELİ’

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun mağdur eden yasaları, kökten reform yapılarak değişimi sağlanmalıdır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir