Asansörde milletvekilini gören 68 yaşındaki emekli kargocu neler anlattı?

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, bugün Meclis Genel Kurulunda dikkat çekici bir konuşma yaptı. AK Parti ve MHP grubuna bir selam getirdiğini söyleyen Günaydın, geçen hafta asansörde karşılaştığı 68 yaşındaki bir emeklinin anlattıklarını aktardı.

Asansörde milletvekilini gören 68 yaşındaki emekli kargocu neler anlattı?

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın Meclis tutanaklarına yansıyan konuşması şöyle:

“Efendim, bugün, geçen haftadan kalma bir selam borcum var, AKP ve MHP Grubuna bir selam getirmek istiyorum. Geçen hafta çok katlı bir sitenin asansöründe bir emekliye rastladım; adı Ali Kaya, 68 yaşında, kargo taşıyıcılığı yapıyor. Biraz kilolu, elbette terler içerisinde ve bir kargoyu bilmem kaçıncı kata taşıma telaşı içerisinde.

Beni tanıdı ve dedi ki: ‘Siz milletvekilisiniz, değil mi?’ ‘Evet, öyleyim.’ dedim. ‘Siz bu 7.500 lira için ne yaptınız?’ dedi. ‘Takip etmediniz mi?’ dedim. ‘Evet, ettik, siz yukarıya çıksın diye teklif verdiniz ama kabul etmediler. Bak, ben kendi durumumu anlatayım sana. 7.500 lira para alıyorum, 3 çocuğum var, 2 çocuğum işsiz. Biz bunlarla geçinemediğimiz için ben kargoculuk yapıyorum, bu yaşta kargoculuk yapıyorum ve şimdi Mecliste 5 bin liralık harçlık niteliğindeki bir parayı da çalıştığım için benden esirgiyorlar. O esirgeyenlere selamımı söyle, onlar benim ne demek istediğimi anlar.’ dedi.

Anlıyor musunuz bilmiyorum ama emekli, 68 yaşında kargo taşıyan Ali Kaya’nın selamını ve sizlere ilişkin söyleyeceği sözleri taşıma görevini yerine getirmiş oldum.

Efendim, bu sesleri duymak zorundayız. Meclis, kalın duvarlarıyla dışarıdan kendini soyutlayan bir çalışma mekânına dönüşürse halktan kopar, saygınlığını yitirir. Biz bu sesleri duymak, bu seslere bir çare bulmak zorundayız, bunun için seçiliyoruz, bunun için bu kavuniçi renkli koltuklara oturuyoruz. Eğer bunların bir anlamı varsa çözüm merci olması gerektiği için anlamı var.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir